Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Στα €3,30 «κόβει» την τιμή για ΕΤΕ

Η Deutsche Bank υποβαθμίζει τη σύσταση και μειώνει την τιμή-στόχο για την Εθνική, καθώς η ΑΜΚ θα μειώσει τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2015-2018 κατά 27% ετησίως.

Deutsche Bank: Στα €3,30 «κόβει» την τιμή για ΕΤΕ

Σε υποβάθμιση της σύστασης για την Εθνική Τράπεζα σε "hold" και σε μείωση της τιμής-στόχου στα 3,30 ευρώ ανά μετοχή προχώρησε η Deutsche Bank, μετά την επιβεβαίωση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, η ΑΜΚ αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΤΕ να ανταποκριθεί στις ανάγκες των stress tests της ΤτΕ χωρίς να χρειαστεί να ξεπουλήσει περιουσιακά της στοιχεία σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ παράλληλα θα ανοίξει τον δρόμο για απόσυρση προνομιούχων μετοχών ύψους 1,35 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η ΑΜΚ θα μειώσει τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2015-2018 κατά 27% ετησίως και για τον λόγο αυτό η Deutsche Bank αποφάσισε να μειώσει την τιμή-στόχο και να υποβαθμίσει τη σύσταση. Παράλληλα, εκτιμά πως το Core Tier 1 της ΕΤΕ στο τέλος του 2014 θα διαμορφωθεί στο 11,9%.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Εθνική είναι λιγότερο προσαρμοσμένη για το story μακροοικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας απ' ό,τι οι άλλες μεγάλες ελληνικές τράπεζες, και για τον λόγο αυτό η σύσταση υποβαθμίζεται σε "hold". Η τράπεζα διαθέτει περισσότερο διαφοροποιημένο γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο σε σχέση με τις άλλες μεγάλες ελληνικές τράπεζες: το 21% των assets της βρίσκεται στην Τουρκία και επιπλέον 9% στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, η Εθνική πιθανότατα θα επωφεληθεί λιγότερο από τα χαμηλότερα κόστη χρηματοδότησης καταθέσεων και από την όποια αλλαγή προς χαμηλότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς θα αυξάνει η δυναμική της ελληνικής οικονομικής ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v