Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγωγή νέων μετοχών και 2 ΣΜΕ αποφάσισε το ΧΑ

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της Αγοράς Παραγώγων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την εισαγωγή δύο (2) νέων Συμβολαίων ”Δικαιωμάτων Προαίρεσης επί Μετοχών” επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών ”ΟΠΑΠ ” και ”ΔΕΗ”. Επίσης, αποφάσισε την εισαγωγή νέων μετοχών για 14 εισηγμένες.

Εισαγωγή νέων μετοχών και 2 ΣΜΕ αποφάσισε το ΧΑ
Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της Αγοράς Παραγώγων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την εισαγωγή δύο (2) νέων Συμβολαίων ”Δικαιωμάτων Προαίρεσης επί Μετοχών” επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών ”ΟΠΑΠ ” και ”ΔΕΗ”.

Επίσης, ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των ”Δικαιωμάτων Προαίρεσης επί Μετοχών” των εισηγμένων εταιριών ”ΟΤΕ”, ”ΟΠΑΠ”, ”ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.” και ”ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ” από εταιρίες - Μέλη της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ.

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων συμβολαίων και της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω ”Δικαιωμάτων Προαίρεσης επί Μετοχών” ορίστηκε η Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2007.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών , κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

* των 8.828.989 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ”, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 1,9862556517 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών, θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών του Χ.Α. της 23ης Ιανουαρίου 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 31η Ιανουαρίου 2007.

* των 6.664.140 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”VIVARTIA”, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 10 δέκα παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών, θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών του Χ.Α. της 23ης Ιανουαρίου 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 31η Ιανουαρίου 2007

* των 1.375.914 νέων κοινών ανώνυμων μετοχών της εταιρίας ”COCA COLA Ε.Ε.Ε.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από στελέχη της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* των 251.595 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΣΙΝΓΚΙΟΥΛΑΡ ΛΟΤΖΙΚ”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 25η Ιανουαρίου 2007.

* των 523.853 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΙΝΤΡΑΚΟΜ”, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 25η Ιανουαρίου 2007.

* των 887.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το προσωπικό της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 25η Ιανουαρίου 2007.

* των 91.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”EURODRIP” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από διευθυντικά στελέχη της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 25η Ιανουαρίου 2007.

* των 191.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ” που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 25η Ιανουαρίου 2007.

* των 770.840 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ” που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* των 649.200 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΓΕΡΜΑΝΟΣ” που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της εταιρείας και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* των 1.828.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ” που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της εταιρείας και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* των 2.366 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”EFG EUROBANK ERGASIAS” που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίζεται η 24η Ιανουαρίου 2007.

* των 310.043 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ” που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίζεται η 25η Ιανουαρίου 2007.

* των 100.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”UNIBRAIN” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη και το προσωπικό της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίζεται η 24η Ιανουαρίου 2007.

* των 5.000.000 τεμαχίων ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου δεκαετούς διάρκειας, επιτοκίου 4,30% και εκδόσεως 17/1/2007.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση,, ενημερώθηκε για:

* την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ” από ευρώ 0,40 σε ευρώ 0,42. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία - ευρώ 0,42 ανά μετοχή - ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΕΛΤΡΑΚ” από ευρώ 0,30 σε ευρώ 0,34. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία - ευρώ 0,34 ανά μετοχή - ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ” από ευρώ 0,33 σε ευρώ 0,37. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία - ευρώ 0,37 ανά μετοχή - ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ”ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ” από ευρώ 0,62 σε ευρώ 1,05. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία - ευρώ 1,05 ανά μετοχή - ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ”ΑΧΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” από ευρώ 0,60 σε ευρώ 0,61. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία - ευρώ 0,61 ανά μετοχή - ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ”Ν. ΒΑΡΒΕΡΗΣ MODA BAGNO” από ευρώ 0,63 σε ευρώ 0,73. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία - ευρώ 0,73 ανά μετοχή - ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* α) την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας, από ευρώ 0,41 σε ευρώ 0,42 και β) την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ”. Η ονομαστική αξία της μετοχής παραμένει 0,42 ευρώ. Ως ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω εταιρικής μεταβολής, καθώς και ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία - ευρώ 0,42 ανά μετοχή - ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ” από ευρώ 0,73 σε ευρώ 0,53. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία - ευρώ 0,53 ανά μετοχή - ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”Info-Quest” από ευρώ 0,90 σε ευρώ 0,70. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία - ευρώ 0,70 ανά μετοχή - ορίστηκε η 24η Ιανουαρίου 2007.

* την προσθήκη του διακριτικού τίτλου ”SARANTIS”, στην επωνυμία της εταιρίας ”ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ”, η οποία ισχύει από την 24η Ιανουαρίου 2007.

Και αποφάσισε:

1. Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ” από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ ”EFG EUROBANK ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.” και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω εισηγμένης τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007. Η διάρκεια της παροχής των υπηρεσιών ειδικής διαπραγμάτευσης θα είναι για ένα (1) έτος, ήτοι μέχρι 21/1/2008.

2. Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών ”ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ” και ”ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ” από την εταιρία – Μέλος της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ ”ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.” και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω παράγωγων προϊόντων τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007.

3. Την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή, για διάστημα ενός (1) έτους, επί των μετοχών εισηγμένων εταιριών από εταιρίες - Μέλη του ΧΑ, ήτοι:

επί των μετοχών της εταιρίας ”ΒΙΟΧΑΛΚΟ Ε.Β. ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜ. Α.Ε.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”EFG EUROBANK ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.”. επί των μετοχών των εταιριών ”ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.” και ”ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.Ε.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”ARTION Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.”. επί των μετοχών των εταιριών ”ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.” και ”ΟΠΑΠ Α.Ε.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v