Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΔΥΚΑ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για το φόρο υπεραξίας

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί το επενδυτικό κοινό γίνεται συνεχώς “μπαλάκι” των κομμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

ΣΕΔΥΚΑ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για το φόρο υπεραξίας

Την απόσυρση της τροπολογίας για το φόρο υπεραξίας ζητά ο Σύνδεσμος Εταιρειών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (ΣΕΔΥΚΑ), προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως διαβούλευση με φορείς της αγοράς.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Αποτελεί ακατανόητη εξέλιξη, βουλευτές που πριν από μήνες ισχυρίζονταν στη Βουλή πως το Οικονομικό Επιτελείο δεν λαμβάνει υπόψιν του τις απόψεις των Φορέων της Αγοράς και κακώς πράττει, να βγαίνουν σήμερα με προτεινόμενη τροπολογία και να πράττουν ακριβώς το ίδιο.

Σε πρώτη ανάγνωση της τροπολογίας που κατατέθηκε σχετικά με το Φόρο Υπεραξίας σε Κινητές Αξίες, διαπιστώνουμε μία προχειρότητα και αρκετές ασάφειες. Ειδικά στην Αιτιολογική Έκθεση που πάντα ως στόχο έχει την επεξήγηση ενός νομικού κειμένου, δεν αποσαφηνίζεται εντελώς τίποτα. Αυτό το οποίο συμπεραίνει κανείς είναι πως τόσο το Οικονομικό Επιτελείο, όσο και τα πολιτικά κόμματα, σχεδιάζουν χωρίς........να γνωρίζουν.

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί το επενδυτικό κοινό γίνεται συνεχώς “μπαλάκι” των κομμάτων, τα οποία συνεχίζουν να κινούνται τυχάρπαστα και χωρίς μεθοδολογία στα σχέδια Νόμου που προτείνουν κάθε φορά.

Δεν είναι δυνατό κάθε φορά να μη λαμβάνονται οι απόψεις των Φορέων που συμμετέχουν στην Κεφαλαιαγορά και οι πολιτικοί να πειραματίζονται επί των κεφαλαίων χιλιάδων μικροεπενδυτών, οι οποίοι έχουν ήδη πληγωθεί από τις επιλογές των εκάστοτε Κυβερνήσεων.

Αντί να αποτελεί κοινό στοχό, η ψήφιση ενός Νομοσχεδίου το οποίο θα προξενήσει επενδυτικό ενδιαφέρον και την προσέλκυση κεφαλαίων, αύξηση των συναλλαγών και κατά συνέπεια αύξηση των Δημοσίων Εσόδων, πράττεται συνεχώς εντελώς το αντίθετο.

Tα πολιτικά κόμματα θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως κοινός και άμεσος στόχος είναι η ταχεία ενίσχυση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, η τόνωση της Εθνικής Οικονομίας μέσω της προσέλκυσης νέων κεφαλαίων και επενδύσεων. Επίσης δε θα πρέπει να συντάσσονται με τις πρόχειρες και ασυντόνιστες πρακτικές που συχνά-πυκνά υιοθετεί το Οικονομικό Επιτελείο.

Ας καλέσουν λοιπόν κάποτε τους φορείς της αγοράς, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να συνταχθεί ένα αξιοπρεπές και κοινά αποδεκτό Νομοσχέδιο.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.

Ο ΣΕΔΥΚΑ από σήμερα και στο εξής θα δημοσιοποιεί οποιοδήποτε στοιχείο αφορά σε Νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην Κεφαλαιαγορά. Επιτέλους σε αυτή τη Χώρα θα πρέπει αυτοί που ψηφίζουν να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους και να μη δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης πως “ψήφισα αλλά δεν είχα διαβάσει το κείμενο προηγουμένως».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v