Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: «Αγοράστε» Alpha, Πειραιώς και ΟΤΕ

Σύσταση αγοράς για τις μετοχές των Alpha, Πειραιώς και OTΕ από τον οίκο, «ουδέτερη» σύσταση για τον ΟΠΑΠ. Σημειώνει ότι οι εκπλήξεις από το μέτωπο της ανάκαμψης συνεχίζονται αλλά τα ρίσκα υπάρχουν. Κυρίαρχο το πολιτικό εν όψει κάλπης. Τα 3 σενάρια για τις εκλογές.

BofA: «Αγοράστε» Alpha, Πειραιώς και ΟΤΕ

H ανάπτυξη στην Ελλάδα συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα, αλλά τα ρίσκα παραμένουν, αναφέρει η BofA σε έκθεση με τίτλο "Greece: Investment opportunities and risks".

O διεθνής οίκος διατηρεί την εκτίμηση για ανάπτυξη 0,3% φέτος. Διακρίνει ως προκλήσεις την εφαρμογή των φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων, τα υψηλά επίπεδα χρέους αλλά και τα πολιτικά ρίσκα, ειδικά αυτά που σχετίζονται με τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, η BofA υιοθετεί σύσταση "buy" για τις μετοχές των Alpha και Πειραιώς, με τις τιμές στόχους στο 0,76 και στο 1,87 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει, μετά την πρόσφατη πτώση των αποτιμήσεων αναγνωρίζει αξία στις τράπεζες καθώς ο εκτιμώμενος δείκτης P/BV κινείται στο 0,9 - 1, ενώ το P/Ε 2017 στο 6,5 - 6,6.

Προβλέπει πως οι αναδιαρθρώσεις στον κλάδο θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη των τραπεζών την περίοδο 2014 - 2017, ενώ εκτιμά ότι οι κεφαλαιακές θέσεις μετά τις πρόσφατες ΑΜΚ είναι τέτοιες ώστε να απορροφήσουν νέες επιπρόσθετες προβλέψεις.

H BofΑ επαναλαμβάνει τη σύσταση "buy" για τη μετοχή του ΟΤΕ , την οποία θεωρεί κορυφαία επιλογή στον χώρο της. Αν και όπως αναφέρει το Q1 δεν ήταν ιδιαίτερα λαμπρό οι τάσεις είναι υπέρ της εταιρείας. Εκτιμά ότι οι κινήσεις για περιορισμό του κόστους και περαιτέρω ανάπτυξη αποδίδουν και αυτό θα φανεί στο υπόλοιπο της χρονιάς.

"Ουδέτερος" δηλώνει ο οίκος για τη μετοχή του ΟΠΑΠ για τον οποίο δίνει τιμή στόχο τα 12 ευρώ. Εκτιμά ότι το στόρι για την εταιρεία αναπτύσσεται με βάση τον άξονα της νέας διοίκησης και τη δημιουργία νέων παιχνιδιών (VLTs, scratch). Θεωρεί ωστόσο ότι υπάρχει αβεβαιότητα και με τη μετοχή να τελεί υπό διαπραγμάτευση με P/Ε στο 21 ή στο 14 για τον δείκτη EV/EBIT αρκετή από την προσδοκώμενη ανάκαμψη έχει τιμολογηθεί.

Παράλληλα ο διεθνής οίκος ξεχωρίζει τρία σενάρια σε ό,τι αφορά τα πολιτικά ρίσκα και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών:

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της BofΑ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις ευρωεκλογές με μεγάλη διαφορά τότε η κυβερνητική σταθερότητα μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα επηρεάσει αρνητικά τις αγορές. Αναφέρει ωστόσο πως κάτι τέτοιο (η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά) δεν φαίνεται πιθανό, με βάση τα ευρήματα των exit polls.

Mε βάση το δεύτερο σενάριο της BofA, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί νικητής με μικρή διαφορά. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει αρνητική υποδοχή από τις αγορές, αλλά δεν θα προκαλέσει σοκ, αναφέρει.

Στο τρίτο και τελευταίο σενάριο η Ν.Δ. αναδεικνύεται νικήτρια των ευρωεκλογών έστω και με μικρό ποσοστό. Σε αυτήν την περίπτωση η πιθανότητα πρόωρων εκλογών απομακρύνεται, ενώ ενισχύεται το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει και τις εθνικές εκλογές, όταν αυτές πραγματοποιηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v