ETE: Ανω των προβλέψεων τα κέρδη λένε οι ΑΧΕ

«Καταλύτη» για τα μεγέθη της Εθνικής χαρακτηρίζουν οι χρηματιστηριακές τη μείωση των δαπανών και τα μικρότερα των εκτιμήσεων μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τι σχολιάζουν για τα καθαρά έσοδα από τόκους και τη Finansbank.

ETE: Ανω των προβλέψεων τα κέρδη λένε οι ΑΧΕ
Θετικά υποδέχθηκαν οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report τους τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας.

Η Euroxx αναφέρεται στο «ισχυρό ξεκίνημα» της ETE, τονίζοντας πως τα ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη της οφείλονται κυρίως στη μείωση των λειτουργικών δαπανών και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε τη δέσμευση για πώληση μειοψηφικού πακέτου της Finansbank έως το τέλος το 2015, σημειώνει η Euroxx.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 3,3 ευρώ και τη σύσταση overweight για τη μετοχή.

Aπό την πλευρά της η Alpha Finance χαρακτηρίζει ανώτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Εθνικής. Σημειώνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις λόγω της πίεσης στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο στην Τουρκία.

Τα έσοδα από προμήθειες ήταν ανάλογα των προσδοκιών, ενώ οι προβλέψεις (provisions) κινήθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Η IBG κρίνει ικανοποιητικά τα αποτελέσματα τριμήνου της Εθνικής υπογραμμίζοντας πως οι τάσεις στις βασικές δραστηριότητες της τράπεζας είναι θετικές. Ξεχωρίζει επίσης της εκτιμήσεις της διοίκησης για βελτίωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου της Finansbank.

H Εurobank Equities αποδίδει τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της ΕΤΕ στη μείωση των δαπανών, καθώς -όπως αναφέρει -οι λειτουργικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 10% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v