Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Επανέναρξη κάλυψης για ΕΛΠΕ

Η Barclays μείωσε την τιμή-στόχο για την Motor Oil, διατηρώντας αμετάβλητη την σύσταση "overweight", ενώ παράλληλα ξεκίνησε εκ νέου κάλυψη της μετοχής των ΕΛΠΕ.

Barclays: Επανέναρξη κάλυψης για ΕΛΠΕ

Σε επανέναρξη κάλυψης της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων, με τιμή-στόχο τα 6 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση "equalweight" προχώρησε η Barclays.  Παράλληλα, προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου για την Motor Oil στα 9 ευρώ ανά μετοχή από 9,5 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας όμως αμετάβλητη τη σύσταση "overweight".

Συγκεκριμένα, στην έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης, με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου, η Barclays αναφέρει συγκεκριμένα ότι η Motor Oil παραμένει η προτιμώμενη εταιρεία από τον κλάδο, καθώς για μια σειρά ετών εμφανίζει συνεχώς ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές. Όπως επισημαίνει, αν και αναμένει κάποια αποδυνάμωση στα περιθώρια διύλισης, ωστόσο πιθανότατα η δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών θα παραμείνει ισχυρή, με τις ενέργειες της εταιρείας να αντισταθμίζουν τις δυσμενείς μακροοικονομικές προοπτικές.

Για τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνει πως η εταιρεία έχει ολοκληρώσει την αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα η εταιρεία να είναι πλέον πολύ πιο προσοδοφόρα απ' όσο θα ήταν χωρίς την αναβάθμιση αυτή. Ωστόσο, τα πιο αδύναμα του αναμενόμενου περιθώρια υποδηλώνουν ότι η γενικότερη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών ήταν χαμηλότερη από όσο προβλέπονταν πριν από 12 μήνες. Ο διεθνής οίκος επισημαίνει πως βλέπει «καλύτερη αξία» σε άλλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v