Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Γιατί προτιμά Alpha και Εθνική

Η προσοχή παραμένει στραμμένη στα αποτελέσματα των stress tests που ανακοινώνονται στις 26 Οκτωβρίου. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα οδηγούσε σε ράλι, εκτιμά η JP Morgan.

JP Morgan: Γιατί προτιμά Alpha και Εθνική

Την προτίμησή της για την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα επαναλαμβάνει η JP Morgan, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των stress tests στις 26 Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνει, οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από την αύξηση κεφαλαίου το α' εξάμηνο του 2014 και πλέον διαπραγματεύονται κοντά ή χαμηλότερα από την τιμή έκδοσης της μετοχής.

Αν και η αποτίμηση μπορεί να μην είναι ελκυστική από την ευρωπαϊκή πλευρά (PNAV 0,9-0,8 για το 2015-2016, έναντι 1,1x του κλάδου), η JP Morgan θεωρεί πως ένα θετικό αποτέλεσμα από τα stress tests θα μπορούσε να οδηγήσει σε ράλι των μετοχών, καθώς οι επενδυτές θα αρχίσουν να επικεντρώνονται και πάλι στο μεσομακροπρόθεσμο επενδυτικό story, το οποίο παραμένει ελκυστικό.

Σύμφωνα με την JP Morgan, τα αποτελέσματα της ανάλυσής της ενισχύουν την εκτίμησή της πως η Alpha Bank και η Εθνική βρίσκονται σε καλύτερη θέση, έναντι των ανταγωνιστριών τους, με σχετικά χαμηλότερο ρίσκο ουσιαστικής αύξησης κεφαλαίου.

Στα ρίσκα περιλαμβάνονται η απαίτηση για μεγάλα ποσά σε ρευστό από τα stress tests αλλά και η πολιτική αβεβαιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v