Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΜΕΧΑ: Οι αγορές δεν εκβιάζονται

Οι αγορές αποτελούνται από τα χρήματα ταμείων, μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών και συνταξιούχων, αναφέρει ο ΣΜΕΧΑ. Ούτε εκβιάζονται ούτε εκβιάζουν. Ζητά συμφωνία κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης.

ΣΜΕΧΑ: Οι αγορές δεν εκβιάζονται

Πρόταση προς τον πολιτικό κόσμο με αφορμή τις «δραματικές» εξελίξεις και την κατακρήμνιση του χρηματιστηρίου διατυπώνει ο ΣΜΕΧΑ. Τονίζει πως οι αγορές δεν εκβιάζονται και ότι η άγνοια λειτουργίας τους είναι καταστροφική.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, μετά την απρόσμενη καταστροφική πτώση των τελευταίων δύο ημερών στο ΧΑ, καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους και σε ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης, που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας βγάλει από το Μνημόνιο και την κρίση.

Σύμφωνα με το ΣΜΕΧΑ με τα σημερινά επιτόκια δεν θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες περιορίζονται μετά το 2016.

Οι αγορές αποτελούνται από τα χρήματα ασφαλιστικών ταμείων, μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών και συνταξιούχων. Όλοι αυτοί προσπαθούν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο. Ούτε εκβιάζονται ούτε εκβιάζουν. Αν βλέπουν καλές προϋποθέσεις αγοράζουν και επενδύουν. Αν βλέπουν αρνητικές προϋποθέσεις, ή αμφιβάλλουν λόγω οποιασδήποτε αβεβαιότητας (πολιτικής, οικονομικής), πωλούν.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζεται να έχουμε τις αγορές συμμάχους προς όφελός μας και όχι εναντίον μας.

Η άγνοια λειτουργίας των αγορών είναι καταστροφική για την χώρα, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν, τονίζει ο ΣΜΕΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v