Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBG Sec: Σε ποιες μετοχές δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης»

Η χρηματιστηριακή προτιμά μετοχές που έχουν έκθεση στην Ελλάδα και διαθέτουν ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο. Παράλληλα δηλώνει αγοραστής σε μετοχές με διεθνή προσανατολισμό. Εκτιμά ακόμη ότι οι τράπεζες θα υποαποδώσουν.

NBG Sec: Σε ποιες μετοχές δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης»
Τα χρηματιστήριο αλλά και η αγορά ομολόγων «αναγνώρισαν» από το Δεκέμβριο το εκλογικό ρίσκο τονίζει η NBG Sec στο Strategy Snashot, συμπληρώνοντας ότι το ΧΑ έχει υποχωρήσει 215 από την 8η Δεκεμβρίου.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι οι επενδυτές θα έχουν ως βασικό σενάριο μια ήπια διαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε η Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα κεφάλαια για την οικονομία.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, θα υπάρχουν διάφορες «παρεκκλίσεις» στις σκέψεις των επενδυτών σε σχέση με τα βασικό σενάριο.

Η χρηματιστηριακή δηλώνει αγοραστής στην αδυναμία (buyer on weakness) σε μετοχές με διεθνή προσανατολισμό και συγκεκριμένα τις ΜΕΤΚΑ, Folli Follie και Μotor Oil.

Παράλληλα προτιμά εταιρίες που έχουν έκθεση στην Ελλάδα και διαθέτουν ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο, αναφέροντας τις ΟΤΕ, Grivalia, Jumbo.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες εκτιμά ότι θα υποαποδώσουν.

Η NBG Sec αναφέρει ακόμη ότι ο όγκος των πληρωμών της Ελλάδας το επόμενο έτος είναι την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου. Παράλληλα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα πρέπει να προχωρήσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως το σύστημα συλλογής φόρων, το ασφαλιστικό αλλά και το δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v