Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBG Sec: Ποιες μετοχές «προτιμά»

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι μακροπρόθεσμα προτιμά ΟΤΕ, Jumbo, Grivlalia, ενώ βλέπει αναβαθμίσεις για την κερδοφορία της ΔΕΗ. Αντίθετα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική για τις τράπεζες εκτιμώντας ότι αντιμετωπίζουν πιέσεις στη ρευστότητα και στα NPLs.

NBG Sec: Ποιες μετοχές «προτιμά»
Θετικό χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα του Eurogroup της Παρασκευής η NBG Securities τονίζοντας πως ο συμβιβασμός δεν είναι απαραίτητα κακός.

Εκτιμά ότι οι όποιες τριβές στην κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας θα είναι διαχειρίσιμες ακόμη και στην περίπτωση όπου το deal έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το Χ.Α., η NBG Sec αναφέρει ότι είναι πολύ νωρίς για αγορά και διακράτηση (to buy and hold).

Προτιμά την πώληση κυκλικών κλάδων (τράπεζες, κατασκευές, λιανική) στη φάση ανάκαμψης της αγοράς.

Αναφέρει ότι σε μακροπρόθεσμο επίπεδο «προτιμά» ΟΤΕ, Jumbo και Grivalia. «Ψηφίζει» υπέρ της Motor Oil που διαπραγματεύεται με discount έναντι των ανταγωνιστών.

Αναμένει αναβαθμίσεις για την κερδοφορία της ΔΕΗ για τουλάχιστον δύο ακόμη τρίμηνα. Σε ό,τι αφορά τη Folli Follie και τον Σαράντη, δηλώνει «άνετη» (comfortable) στα τρέχοντα επίπεδα.

Για τις τράπεζες τονίζει ότι διαπραγματεύονται με discount 61% (P/BV 2015) έναντι του ανταγωνισμού, αλλά αντιμετωπίζουν πιέσεις σε θέματα ρευστότητας και πιθανή αύξηση των μην εξυπηρετούμενων δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v