Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Καμπάνες 290.000 € για Δομική

Την επιβολή προστίμων ύψους 250.000 ευρώ στους κ.κ. Ηλία Γεωργουλέα της ”Global Money Center Γεωργουλέας και Συνεργάτες ΑΕΛΔΕ”, Σπυρίδωνα Νέστορα, Διονύσιο Παναγιωτίδη και τον Γεώργιο Συνατσάκη Πρόεδρο και βασικό μέτοχο της Δομικής Κρήτης, αποφάσισε το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Κεφαλαιαγορά: Καμπάνες 290.000 € για Δομική
Την επιβολή προστίμων ύψους 250.000 ευρώ στους κ.κ. Ηλία Γεωργουλέα Πρόεδρο, Διευθύνoντα Σύμβουλο και βασικό μέτοχο της ”Global Money Center Γεωργουλέας και Συνεργάτες ΑΕΛΔΕ”, Σπυρίδωνα Νέστορα, υπεύθυνο λήψης και διαβίβασης εντολών στην ανωτέρω ΑΕΛΔΕ, Διονύσιο Παναγιωτίδη, αντικρυστή της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ και Γεώργιο Συνατσάκη Πρόεδρο και βασικό μέτοχο της ”ΔΟΜΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”, αποφάσισε το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Από τον έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προέκυψε ότι οι παραπάνω συμμετείχαν στην κατάρτιση μεθοδευμένων και προσυνεννοημένων συναλλαγών με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και της εμπορευσιμότητας της μετοχής της εταιρίας ”ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ”.

Αναλυτικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα 100.000 ευρώ στον κ. Ηλία Γεωργουλέα, 60.000 ευρώ στον κ. Σπυρίδωνα Νέστορα, 60.000 ευρώ στον κ. Διονύσιο Παναγιωτίδη και 30.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Συνατσάκη.

Για την ίδια υπόθεση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ, 10.000 ευρώ και 5.000 ευρώ στις εταιρίες ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ και ΕUROSEC AXΕΠΕΥ αντίστοιχα, μέσω των οποίων διενεργήθηκαν οι σημαντικότερες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v