Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Τα εξάμηνα των G.RE.CO και οι τιμές-στόχοι

Πώς βλέπει ο οίκος τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγάλων εισηγμένων στον ευρύτερο χώρο των καταναλωτικών ειδών. Οι προβλέψεις για τα έσοδα και την κερδοφορία. Ποιες είναι οι συστάσεις, πού τοποθετούνται οι τιμές-στόχοι.

Eurobank Equities: Τα εξάμηνα των G.RE.CO και οι τιμές-στόχοι

Τις εκτιμήσεις της για τα επερχόμενα αποτελέσματα εξαμήνου της ομάδας εισηγμένων G.RE.CO, η οποία αφορά τις εισηγμένες που σχετίζονται με την κατανάλωση (ΟΠΑΠ, Jumbo, Folli Follie, Aegean, Fourlis, Intralot), καταθέτει η Eurobank Equities.

Σύμφωνα με τον οίκο, τα πρώτα αποτελέσματα ΑΕΠ β’ τριμήνου δίνουν μια εικόνα της κατανάλωσης, με την ύφεση να είναι ελαφρά μικρότερη απ’ ό,τι αναμενόταν. Σε συνδυασμό με άλλους δείκτες (PMI, λιανικές πωλήσεις) που δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης, εκτιμά ότι το β’ τρίμηνο προσφέρει «επιβεβαίωση» των εκτιμήσεων για το 2016.

ΟΠΑΠ

Σε ό,τι αφορά στην εταιρεία, η Eurobank Equities αναμένει αύξηση του μεικτού κέρδους (GGR) της τάξης του 2% σε ετήσια βάση καθώς το Euro 2016 αντισταθμίζει και με το παραπάνω την ήπια μονοψήφια πτώση του. Προβλέπει συγκρίσιμα EBITDA αυξημένα κατά 3% αλλά 28% χαμηλότερα σε επίπεδο ισολογισμού (η αύξηση του φόρου επί των GGR κατά 5% εφαρμόστηκε αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2016). Αν αυτές οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, θα προκύψει 14% μείωση EBITDA σε επίπεδο εξαμήνου, κάνοντας, όμως, τις προβλέψεις για το σύνολο του χρόνου (306 εκατ. ευρώ) πολύ απαισιόδοξες. 

Εμπόριο

Αναφορικά με τη Fourlis, ο οίκος αναμένει ότι οι θετικές τάσεις για τα IKEA θα συνεχιστούν, με τις πωλήσεις αυξημένες κατά 7,2%, οδηγούμενες από μονοψήφια αύξηση στην Ελλάδα. Συνολικά εκτιμά ότι οι πωλήσεις του ομίλου το β’ τρίμηνο θα είναι 99 εκατ. ευρώ ή 4,9% υψηλότερες (+3.8% στο Q1). Με βάση μια επέκταση του μικτού περιθωρίου κατά 70 μονάδες βάσης, τα EBITDA αναμένονται στα 8 εκατ. ευρώ, ή 2 εκατ. περισσότερα έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Από την άλλη πλευρά, η Folli Follie εκτιμάται ότι θα συνεχίσει το θετικό μομέντουμ στα έσοδα (+8%), ελαφρά χαμηλότερα από το πρώτο τρίμηνο (+12%) λόγω αυξανόμενου ανταγωνισμού. Συνολικά αναμένεται ότι ο όμιλος θα εμφανίσει πωλήσεις 351 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο και EBITDA 65,5 εκατ. ευρώ (αύξηση 6%). Η προσοχή θα είναι στραμμένη στο κεφάλαιο κίνησης και στις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο.

Σημειώνεται ότι η Jumbo έχει ήδη παρουσιάσει αύξηση πωλήσεων εξαμήνου 10,1% και εκτιμάται ότι στο σύνολο του οικονομικού έτους τα EBITDA θα φτάσουν τα 181 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη τα 119 εκατ. (αύξηση 13%).

Η Ιντραλότ και η Aegean

Σε ό,τι αφορά στην Ιντραλότ, η εκτίμηση είναι ότι το τρίμηνο θα καταγραφεί αύξηση εσόδων 3,5% έναντι πτώσης 3,6% το α’ τρίμηνο, εξαιτίας της απόδοσης στις ΗΠΑ και της τόνωσης από το Euro 2016. Εκτιμά ότι θα προκύψει αύξηση των EBITDA 17% στα 42,6 εκατ. ευρώ.

Για την Aegean, η εκτίμηση είναι ότι το τρίμηνο θα είναι «χλιαρό» ως αποτέλεσμα της πίεσης στα περιθώρια, απόρροια του αυξημένου ανταγωνισμού. Συνολικά αναμένεται ήπια ανάπτυξη στα έσοδα (άνοδος 1%) και πτώση κερδών κατά 34%. Η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης το 3ο τρίμηνο αναμένεται να βελτιώσει την εικόνα αλλά περισσότερο καθαρή εικόνα αναμένει η εταιρεία μετά το conference call της 19ης Σεπτεμβρίου.

Τιμές-στόχοι και συστάσεις

Η Eurobank Equities έχει τις εξής συστάσεις για τις παραπάνω μετοχές:

ΟΠΑΠ: Σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος τα 9,3 ευρώ.

Jumbo: Σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος τα 14,6 ευρώ.

Folli Follie: Σύσταση διακράτησης και τιμή-στόχος 21,2 ευρώ.

Aegean: Σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 10,1 ευρώ.

Fourlis: Σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 4,4 ευρώ.

Intralot: Σύσταση διακράτησης και τιμή-στόχος 1,12 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v