Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιθώριο ανόδου 20% στο ΧΑ βλέπει η Alpha Finance

Υψηλά περιθώρια ανόδου στο Χρηματιστήριο βλέπει η χρηματιστηριακή. Μεγαλύτερα τα ρίσκα για τις τραπεζικές μετοχές έναντι των υπόλοιπων blue chips. Οι τρεις κορυφαίες επιλογές της από το ταμπλό.

Περιθώριο ανόδου 20% στο ΧΑ βλέπει η Alpha Finance

Τις κορυφαίες επιλογές της από το ταμπλό για το 2017 καταθέτει η Alpha Finance σε έκθεσή της με την επενδυτική της στρατηγική.

Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η ελληνική αγορά υποαποδίδει έναντι της Ευρώπης μέχρι στιγμής στο έτος ενώ όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση, η μεταβλητότητα αναμένεται να αυξηθεί το πρώτο εξάμηνο.

Επίσης, σημειώνει η χρηματιστηριακή, η παρατεταμένη περίοδος διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να καθυστερήσει την αναμενόμενη ανάκαμψη και να πυροδοτήσει πολιτική αβεβαιότητα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι:

-Η Ελλάδα υπερέβη τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016
-Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εμφανίζονται διατεθειμένα να συμβιβαστούν σε μια λύση που θα περιλαμβάνει αξιόπιστα δημοσιονομικά μέτρα και ισχυρές δεσμεύσεις για το χρέος
-Οι προοπτικές κερδοφορίας των μετοχών που καλύπτει η χρηματιστηριακή παραμένουν ισχυρές

το περιθώριο ανόδου της αγοράς είναι σημαντικό, ακόμη και εάν υποτεθεί ότι η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη των επίσημων προβλέψεων το 2017.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το συνολικό P/E της αγοράς -εκτός τραπεζών- διαμορφώνεται στο 13,4 με βάση εκτιμήσεις για το 2017, ενώ η εκτίμηση για τη μέση ετήσια αύξηση των κερδών ως το 2018 διαμορφώνεται στο 41%.

Η Alpha Finance εκτιμά ότι η αγορά, πλην τραπεζών, θα «άξιζε» να διαπραγματεύεται περίπου 20% υψηλότερα. Το ανοδικό περιθώριο θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερο, εάν υποχωρήσει το ρίσκο χώρας μετά τη δεύτερη αξιολόγηση και τα ελληνικά ομόλογα ενταχθούν στο QE. Κορυφαίες επιλογές της είναι οι τίτλοι των ΟΤΕ (outperform με στόχο τα 11,5 ευρώ) και Μυτιληναίου (outperform με τιμή-στόχο στα 10,56 ευρώ).

Οσον αφορά στις τράπεζες, σημειώνει ότι θα είναι οι βασικοί ωφελημένοι από μια συνεκτική λύση για τη χώρα. Οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών είναι ιδιαίτερα χαμηλές, μόλις στο 0,28 της λογιστικής τους αξίας (2017).

Ωστόσο, σημειώνει ότι οι τράπεζες είναι αντιμέτωπες με πρόσθετα ρίσκα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, κυρίως λόγω των καθυστερήσεων στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και της υιοθέτησης των IFRS9 το 2018. Η χρηματιστηριακή δηλώνει «προσεκτικά αισιόδοξη» για τον κλάδο, εκφράζοντας την προτίμησή της στον τίτλο της Εθνικής (outperform με τιμή-στόχο στο 0,4 ευρώ).




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v