Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σύσταση «αγορά» και τιμή-στόχος €11,1 από τη Eurobank Equities

Ο ΟΤE παραμένει στα top picks της Eurobank Equities, που αναμένει αλλαγή στρατηγικής από τον όμιλο σε ό,τι αφορά sτη μερισματική του πολιτική.

ΟΤΕ: Σύσταση «αγορά» και τιμή-στόχος €11,1 από τη Eurobank Equities

Αμετάβλητες αναμένονται οι τάσεις στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ, σύμφωνα με ανάλυση της Eurobank Equities. Αναμένει έσοδα 920 εκατ. ευρώ, οριακά μειωμένα (0,9%) έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2016 και προσαρμοσμένα EBITDA 305 εκατ. ευρώ ή 1,3% λιγότερα και καθαρά κέρδη 31 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διάθεση του 5% της εταιρείας που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ως τις 10 Μαΐου να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τον σύμβουλο που θα τρέξει τη διαδικασία.

Σημειώνει ότι με την Deutche Telecom να έχει δικαίωμα πρώτης άρνησης και δεδομένου ότι αναμένεται αύξηση της δυνατότητας του ΟΤΕ να δώσει μέρισμα, η γερμανική εταιρεία έχει κίνητρο να αυξήσει το ποσοστό της στο 40%. Σε κάθε περίπτωση, σε συνδυασμό με την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα ανοίγεται ο δρόμος για αλλαγή στη μερισματική πολιτική, ακόμα και για το 2017.

Ο ΟΤE παραμένει στα top picks της Eurobank Equities, με τιμή-στόχο τα 11,1 ευρώ και σύσταση «αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v