Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ ΔΣ: ”Οκ” για εισαγωγές Exalco, Euroxx στο ΧΑ

Το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχτηκε την αίτηση της ΕΧΑLCΟ για την εισαγωγή των μετοχών της στην κατηγορία μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης της αγοράς αξιών του Χ.Α. και της Euroxx για την εισαγωγή στην ΕΝ.Α.

ΧΑ ΔΣ: ”Οκ” για εισαγωγές Exalco, Euroxx στο ΧΑ
Το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχτηκε την αίτηση της εταιρίας ΕXΑLCΟ Α.Ε. – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ για την εισαγωγή των μετοχών της στην κατηγορία μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης της αγοράς αξιών του Χ.Α., με την προϋπόθεση ότι κατά τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες θα καθοριστούν σε χαμηλότερα επίπεδα από τους μέσους όρους των εταιριών του κλάδου, συνυπολογίζοντας την τρέχουσα χρηματιστηριακή συγκυρία και έχοντας ως στόχο την προστασία του επενδυτικού κοινού.

Επίσης, αποδέχτηκε την αίτηση της εταιρίας EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ για την εισαγωγή των μετοχών της στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• Των 6.917.954 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας MULTIRAMA AEBE, που θα προκύψουν από την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μη διαπραγματεύσιμου στο Χ.Α., 5ετούς διάρκειας.

Συγκεκριμένα, θα εκδοθούν έως 3.458.977 ομολογίες και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 1 ομολογία για κάθε 2 παλαιές μετοχές. H τιμή διάθεσης και η ονομαστική αξία της κάθε ομολογίας είναι 8,70 ευρώ και η τιμή μετατροπής 7 ευρώ.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω έκδοση ορίζεται η 17η Μαρτίου 2008.

Η περίοδος άσκησης του συγκεκριμένου δικαιώματος ορίζεται από την 21η Μαρτίου 2008 έως και την 4η Απριλίου 2008, ενώ το διάστημα διαπραγμάτευσης αυτού στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 21η Μαρτίου 2008 έως και την 31η Μαρτίου 2008.

• Των 118.162.337 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε., που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, καθώς και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 4 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές, σε τιμή διάθεσης 0,70 ευρώ ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 18η Μαρτίου 2008. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 27η Μαρτίου 2008 έως και την 11η Απριλίου 2008, ενώ το διάστημα διαπραγμάτευσης αυτού στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 27η Μαρτίου 2008 έως και την 7η Απριλίου 2008.

• Των 27.379.200 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., που προέκυψαν από τη μετατροπή ισάριθμων κοινών ανωνύμων μετοχών. Ως ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης του συνόλου των 27.379.200 υφιστάμενων κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας -προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές- ορίστηκε η 19η Μαρτίου 2008, ενώ ως ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των νέων 27.379.200 κοινών ονομαστικών μετοχών ορίστηκε η 27η Μαρτίου 2008.

• Των 824.832 νέων κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας COCA COLA 3Ε Α.Ε. που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από στελέχη της εισηγμένης και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 18η Μαρτίου 2008.

Επιπρόσθετα, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε. από 0,32 ευρώ σε 1,62, καθώς και για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της ίδιας εταιρίας από 1,62 ευρώ σε 0,32 και την αναλογική επιστροφή ποσού 1,30 ευρώ ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους μετόχους της.

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με ονομαστική αξία 0,32 ευρώ ανά μετοχή -κατόπιν της αύξησης και ισόποσης μείωσης της ονομαστικής αξίας- και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 5η Μαΐου 2008.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχτηκε την αίτηση της εταιρίας SOLIDUS SECURITIES AΕΠΕΥ για την απόκτηση της ιδιότητας του συμβούλου στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v