Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στα 13,3 ευρώ ανεβάζει την τιμή η Goldman Sachs

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ προχώρησε η Goldman Sachs, συνυπολογίζοντας τη βελτίωση της μακροοικονομικής και πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα καθώς και την αναβάθμιση της εταιρείας από τη Moody's.

ΟΤΕ: Στα 13,3 ευρώ ανεβάζει την τιμή η Goldman Sachs
Στα 13,3 ευρώ ανά μετοχή, από 12,4 ευρώ προηγουμένως, αύξησε η Goldman Sachs την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση ‘”buy”.

Όπως αναφέρει η Goldman στην έκθεσή της με ημερομηνία 30 Ιουνίου, μετά την υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων που αντανακλά τη μείωση του ρίσκου για την Ελλάδα και στηρίζεται από τη βελτίωση της μακροοικονομικής και πολιτικής κατάστασης στη χώρα, η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του ΟΤΕ σε B3 από Caa2

Ως εκ τούτου, η Goldman πιστεύει πως η αγορά αποδίδει χαμηλότερο ρίσκο σε εταιρείες που είναι εκτεθειμένες στην Ελλάδα, κάτι που σε μεγάλο βαθμό αντανακλάται στις επιδόσεις των μετοχών.

Η Goldman Sachs εκτιμά πως το μακροοικονομικό περιβάλλον, η βελτίωση της πιστωτικής ποιότητας του ΟΤΕ και η χαμηλή μόχλευση δικαιολογούν τη μείωση του κόστους κεφαλαίου της εταιρείας και έτσι, παρά το ράλι περίπου 17% που έχει κάνει η μετοχή του ΟΤΕ από την αρχή του έτους, εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο ανόδου, με «οδηγό» ένα πολλαπλό-rerating. Επιπλέον, αναμένει η εταιρεία να αυξήσει τα μερίσματα, δεδομένης της επανεκτίμησης του οικονομικού ρίσκου.

Ως βασικούς κινδύνους για την εταιρεία η Goldman Sachs  αναφέρει την επιδείνωση της μακροοικονομικής και πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου αρνητική επίπτωση των μέτρων λιτότητας, την επιδείνωση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στη Ρουμανία και την μερισματική απογοήτευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v