Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες μετοχές «προτιμά» η Eurobank Equities

Κρίσιμη χαρακτηρίζει η χρηματιστηριακή την έγκαιρη αξιολόγηση της γ΄ αξιολόγησης. Σε τροχιά ανάκαμψης η οικονομία. Σε ποιες μετοχές του Χρηματιστηρίου δηλώνει προτίμηση.

Ποιες μετοχές «προτιμά» η Eurobank Equities

To χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της γ΄ αξιολόγησης θα βαρύνει και φέτος στο επενδυτικό story της Ελλάδας, τονίζει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της.

Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι σε αντίθεση με πέρυσι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και η κυβέρνηση στοχεύει να θέσει τις βάσεις για μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την Eurobank Equities μια έγκαιρη oλοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης θα λειτουργούσε ως καταλύτης για το re-rating καθώς θα μείωνε το ρίσκο χώρας.

Σε ό,τι αφορά την γ΄ αξιολόγηση η χρηματιστηριακή βλέπει δυο σενάρια: Την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ώστε να ανακτηθεί και η πρόσβαση στις αγορές ή να υπάρξουν οι συνηθισμένες καθυστερήσεις που θα οδηγήσουν σε μακροκροχρόνιες διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια του νέου έτους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές η χρηματιστηριακή εστιάζει στις κορυφαίες επιλογές της. Για την Jumbo αναφέρει ότι θα ευνοηθεί από την οικονομική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ για τους ΟΠΑΠ και ΟΤΕ ότι θα ωφεληθούν από την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Από τις τράπεζες προτιμά την Εθνική δεδομένων των καλύτερων θεμελιωδών, λόγω χρηματοδότησης, NPΕs και κεφαλαιακής θέσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v