Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Μειώνει την τιμή-στόχο η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή αφαιρεί τον τίτλο από τη λίστα των top picks της, ενώ διατηρεί σύσταση "buy". Πιέσεις στις ελεύθερες ταμειακές ροές λόγω του κόστους της εθελουσίας. Τι προβλέπει για το μέρισμα.

ΟΤΕ: Μειώνει την τιμή-στόχο η Eurobank Equities

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 12,9 ευρώ δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία σημειώνει ότι αφαιρεί τον τίτλο από τη λίστα των top picks της, ενώ διατηρεί σύσταση "buy". 

Οσον αφορά στα αποτελέσματα τριμήνου, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 9 Νοεμβρίου, η χρηματιστηριακή αναμένει ισχυρά μεγέθη στην Ελλάδα και συνέχιση των πιέσεων στην αγορά της Ρουμανίας, ενώ «βαρίδι» αναμένεται να αποτελέσει το κόστος της εθελούσιας εξόδου.

Τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 58 εκατ. ευρώ, αυξημένα 4% σε ετήσια βάση. Στο μέτωπο των ταμειακών ροών, η χρηματιστηριακή βλέπει εκροές 29 εκατυ. ευρώ.

Το discount της μετοχής έναντι των ανταγωνιστών της, που ξεπερνά το 30% είναι γνωστό, αλλά το re-rating της μετοχής συναρτάται άμεσα από το πότε θα επιστρέψει η εταιρία σε "κανονική" διανομή μερίσματος.

Η Eurobank σημειώνει ότι δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές στη μερισματική πολιτική και το 2018, καθώς τόσο φέτος όσο και το επόμενο έτος, οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα πιεστούν από τις αυξημένες κεφαλαιακές δαπάνες και το κόστος της εθελουσίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v