Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Ανεβάζει τον πήχη στα 21 ευρώ η Euroxx

Η αύξηση στην τιμή-στόχο οφείλεται στο χαμηλότερο μέσο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου αλλά και στις υψηλότερες προβλέψεις της χρηματιστηριακής για τα κέρδη της εταιρίας.

Jumbo: Ανεβάζει τον πήχη στα 21 ευρώ η Euroxx

Περιθώριο ανόδου 31% για τον τίτλο της Jumbo προβλέπει η Euroxx καθώς σε έκθεσή της αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 21 από 18 ευρώ, ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση "overweight". 

Η αύξηση στην τιμή-στόχο οφείλεται στο χαμηλότερο μέσο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου (στο 7,5% από 8,5% λόγω της πτώσης στα spreads των ελληνικών ομολόγων) αλλά και στις υψηλότερες προβλέψεις της χρηματιστηριακής για τα κέρδη της εταιρίας. 

Η Euroxx προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας ως το 2020, κατά 7-14%. Αναμένει ότι τα EBITDA και τα κέρδη ανά μετοχή της Jumbo θα καταγράψουν μέση ετήσια αύξηση 9-11% στην τριετία, λόγω της ταχείας ανάπτυξης των δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια. 

Η Jumbo διαπραγματεύεται με premium 29-41% σε σχέση με το ιστορικό 10ετές μέσο Ρ/Ε και EV/EBITDA, ωστόσο η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι είναι δικαιολογημένο λόγω των ισχυρών προοπτικών κερδοφορίας, του υγιούς ισολογισμού και της θέσης της εταιρίας τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v