Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Μοody's αναβάθμισε ελληνικές τράπεζες

Οι αναβαθμίσεις ακολουθούν την αναβάθμιση του ορίου αξιολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών σε «Β3» από «Caa2».

H Μοodys αναβάθμισε ελληνικές τράπεζες

Η Moody's αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της Πειραιώς και της Εθνικής σε «Caa3» από «Caa2», ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Caa3» των Alpha Bank, Eurobank και Attica Bank. 

Ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε επίσης την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου των αντισυμβαλλόμενων (CRA) των Πειραιώς και Εθνικής σε «B3» από «Caa2» και των Alpha Bank και Attica Bank σε «Caa1» από «Caa2». Το CRA της Eurobank επιβεβαιώθηκε σε «Caa2».

Παράλληλα, η Moody's επιβεβαίωσε την βασική πιστοληπτική αξιολόγηση (BCA) των Πειραιώς, Εθνικής, Eurobank και Alpha σε «Caa2» και της Attica σε «Caa3».

Όπως αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωση του, οι αναβαθμίσεις των αξιολογήσεων των καταθέσεων και του CRA οφείλεται στην επέκταση της δεξαμενής των μη εξασφαλισμένων υποχρεώσεων που είναι διαθέσιμες για την απορρόφηση απωλειών σε ένα πιθανό σενάριο εκκαθάρισης. 

Επιπλέον, οι αναβαθμίσεις ακολουθούν την αναβάθμιση του ορίου αξιολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών σε «Β3» από «Caa2», μετά την αναβάθμιση του ορίου αξιολόγησης της Ελλάδας σε «Β3» από «Caa2» στις 21 Φεβρουαρίου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v