Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Αδυναμία παροχής στοιχείων δήλωσε η Folli Follie

Η διοίκηση δεν προσκόμισε τα στοιχεία που είχαν ζητήσει οι εποπτικές αρχές, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αναστολή της διαπραγμάτευσης. Εξασφαλίσεις έναντι των δανείων ζητούν οι τράπεζες. Μετοχές της Dufry, η συμμετοχή στα Αττικά Πολυκαταστήματα και ακίνητα, τα βασικότερα assets της εισηγμένης.

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Αδυναμία παροχής στοιχείων δήλωσε η Folli Follie

Η διοίκηση της Folli Follie δήλωσε «αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις», αποκαλύπτει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας ότι για τον λόγο αυτό ζήτησε από το χρηματιστήριο την αναστολή διαπραγμάτευσης.

Στην ανακοίνωση της ΕΚ αναφέρεται: 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή-αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία.

Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για τον λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης.

Νωρίτερα η διοίκηση της Folli Follie έσπευσε να υποστηρίξει ότι ζήτησε την αναστολή προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«Μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στη διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Εξασφαλίσεις έναντι των δανείων ζητούν οι τράπεζες

Οπως μετέδωσε από το πρωί το Euro2day.gr, ελληνικές τράπεζες, με επίσημο αίτημα που έχει διαβιβαστεί στη διοίκηση και στα στελέχη της εταιρίας, ζητούν πρόσθετες εξασφαλίσεις για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στον όμιλο Folli Follie.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρότι οι υποχρεώσεις της εισηγμένης εξυπηρετούνται κανονικά έως σήμερα, οι τράπεζες ζητούν την ενεχυρίαση μετοχών ή άλλων παγίων στοιχείων της Folli Follie, όπως το ποσοστό που διακρατεί η εισηγμένη στην ελβετική εταιρία Dufry (το οποίο σύμφωνα με την αναλυτική κατάσταση του 2017 αποτιμάται στα βιβλία της εισηγμένης έναντι 152,4 εκατ. ευρώ), το ποσοστό ύψους 47% που κατέχει στη θυγατρική Αττικά Πολυκαταστήματα, αλλά και ακίνητα.

Σε κάθε περίπτωση, για την ενεχυρίαση των παραπάνω στοιχείων, που αφορούν σημαντικά μέρη του ενεργητικού της εισηγμένης, απαιτούνται εγκρίσεις και συναινέσεις τόσο από τους μετόχους των παραπάνω εταιριών, όσο και από τους υπόλοιπους πιστωτές της Folli Follie. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία έχει συνάψει δύο ομολογιακά δάνεια, πραγματοποιώντας διεθνείς εκδόσεις.

Σε ό,τι αφορά τον αμιγώς τραπεζικό της δανεισμό και σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση του 2017, αυτός ανέρχεται σε 111,8 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και σε 47,059 εκατ. ευρώ για τη μητρική εταιρία, που εδρεύει στην Ελλάδα.

Το Euro2day.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της εταιρίας, προκειμένου να λάβει απάντηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος των εξασφαλίσεων αλλά και επί της πληροφορίας που θέλει τον CEO και αντιπρόεδρο του ομίλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, μετά από πολυήμερη απουσία στον Χονγκ Κονγκ. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε.

H αντίδραση του QCM

Aπό την πλευρά του, το QCM μέσω twitter σχολιάζει τις εξελίξεις για τη Folli Follie.

Πέννυ Κούτρα [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v