Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Μηνυτήρια αναφορά για τη Folli Follie

Στη Δικαιοσύνη με έγκληση-μηνυτήρια αναφορά καταφεύγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς η εισηγμένη εταιρεία δεν απέστειλε τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί. H αναφορά καθαρογράφεται και θα αποσταλεί άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Μηνυτήρια αναφορά για τη Folli Follie

 Εγκληση-μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie αποφασίστηκε πριν από λίγη ώρα στο Διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η κίνηση επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του Euro2day.gr του Σαββάτου στο οποίο είχε προαναγγελθεί η συγκεκριμένη κίνηση. H αναφορά καθαρογράφεται και θα αποσταλεί άμεσα στη Δικαιοσύνη. 

Νωρίτερα, το Euro2day.gr μετέδιδε: 

Υπόχρεη σε απαντήσεις έναντι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, των τραπεζών, του στρατηγικού της επενδυτή -της Fosun International- αλλά και της αγοράς παραμένει η διοίκηση της Folli Follie, η οποία πιέζεται να δώσει άμεσα ένα πρώτο επίσημο δείγμα της στάσης της.

Ένα 15νθήμερο μετά το επίσημο αίτημα της Ε.Κ. για την παροχή στοιχείων που αφορούν τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας, την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας την προηγούμενη Παρασκευή, τη δήλωση αδυναμίας εκ μέρους της εταιρίας να προσκομίσει τα δεδομένα και την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα, φέρεται διατεθειμένος να εμφανιστεί και να υπερασπιστεί την εταιρία του.

Η συνάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές εκ μέρους της Folli Follie, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα και μάλιστα με αναβαθμισμένο επιτελείο, γεγονός ωστόσο που δεν επιβεβαιώνει αλλά και δεν διαψεύδει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Euro2day.gr, παρά την επίμονη όχληση.

Πηγές της ανεξάρτητης αρχής ωστόσο υπογράμμισαν ότι οι νομικές υπηρεσίες εξετάζουν παραλλήλως όλα τα ενδεχόμενα και αναμένεται να αποφανθούν εντός της εβδομάδας, αν δημιουργείται βάση για παραπομπή της υπόθεσης στην Εισαγγελία. Ως εκ τούτου, το ραντεβού της Ε.Κ. με το επιτελείο της Folli Follie θεωρείται επιτακτικό.

Χωρίς απαντήσεις παραμένουν επίσης ακόμη οι βασικοί συνεταίροι της Folli Follie. To Euro2day.gr, επιχειρώντας να ελέγξει την πληροφορία ότι η διοίκηση του ομίλου σχεδιάζει τη στρατηγική της, συνομιλώντας με «Αμερικανούς αλλά και τη Fosun», στράφηκε αφενός στην ίδια τη Folli Follie -χωρίς και πάλι να καταστεί δυνατή η επικοινωνία- αλλά και στον κινεζικό όμιλο.

Σύμφωνα με πηγές εκ μέρους της Fosun International, δεν υπάρχει καμιά απάντηση στο enquiry letter, που ως γνωστόν έχει αποστείλει, και το αίτημα για διευκρινίσεις εκ μέρους της παραμένει. Επιπλέον, ο κινεζικός όμιλος και κάτοχος του 16,37% δηλώνει ότι «παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα με βαθιά ανησυχία». Αναπάντητο ωστόσο παραμένει το ερώτημα αν σκοπεύει να ζητήσει, όπως δικαιούται, απαντήσεις με δραστικότερες λύσεις, όπως η διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Folli Follie.

Τέλος, άγνωστη παραμένει η στάση που τηρεί η Folli Follie έναντι του αιτήματος των πιστωτριών της τραπεζών, όσον αφορά τις εξασφαλίσεις επί των δανείων που της έχουν χορηγηθεί. Προς το παρόν, πάντως, ο όμιλος έχει λάβει τη σχετική απαραίτητη συναίνεση του διοικητικού συμβουλίου των Αττικών Πολυκαταστημάτων για ενεχυρίαση των μετοχών της εταιρίας, ήτοι το 47% που η Folli Follie ελέγχει στη συγκεκριμένη θυγατρική.

Προσεκτική στάση τηρούν, πάντως, οι εταιρίες ασφάλισης πιστώσεων, οι οποίες παρακολουθούν την υπόθεση για λογαριασμό των προμηθευτών της Folli Follie. Σύμφωνα με την Atradius, με την οποία επικοινώνησε το Euro2day.gr, η εταιρία προς το παρόν δεν έχει προβεί σε άρση πιστώσεων, αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και τη συναλλακτική συμπεριφορά της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v