Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα Εθνικής, Alpha και ΕΛΠΕ

Τι λένε Morgan Stanley, UBS και Παντελάκης Χρηματιστηριακή για τα μεγέθη πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσαν χθες οι δύο τράπεζες και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Οι συστάσεις και οι τιμές-στόχοι.

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα Εθνικής, Alpha και ΕΛΠΕ

Την επιστροφή της Εθνικής σε κερδοφορία καταγράφει η Morgan Stanley, σημειώνοντας πάντως ότι τα καθαρά κέρδη στο Q1 ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί στόχο στο 0,30 ευρώ και σύσταση «equal weight».

Όπως αναφέρει, η μείωση στα καθαρά έσοδα από τόκους οφείλεται στις προσπάθειες απομόχλευσης του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και την εποχική αδυναμία των εσόδων από προμήθειες.

Ο οίκος σημειώνει ότι σύμφωνα με την τράπεζα, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης του κόστους ρίσκου εντός του έτους. Τονίζει ότι μια μείωση του κόστους ρίσκου κατά 25 μονάδες βάσης υποδηλώνει περιθώριο αύξησης 24% στην τιμή-στόχο.

Τα μεγέθη της ΕΤΕ ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις, σημειώνει η Παντελάκης Sec., σε έκθεση στην οποία διατηρεί «overweight», με τιμή-στόχο στο 0,45 ευρώ. Όπως αναφέρει, η τράπεζα έχει την καλύτερη ρευστότητα, δείκτες κάλυψης και ποιότητα ενεργητικού μεταξύ των εγχώριων τραπεζών.

Η Αlpha Βank

Η Morgan Stanley υπογραμμίζει ότι τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank διαμορφώθηκαν υψηλότερα λόγω των κερδών από συναλλαγές από το χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί «equal weight» και τιμή-στόχο στα 2,1 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνει την αύξηση του guidance για το κόστος ρίσκου από τη διοίκηση της Αlpha Βank.

Τα ισχυρά κέρδη προ φόρων της τράπεζας επισκιάστηκαν από το αυξημένο guidance για το κόστος ρίσκου, αναφέρει και η UBS, σε έκθεση στην οποία διατηρεί «neutral» και τιμή-στόχο στα 2 ευρώ.

Ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις μας τα αποτελέσματα της Alpha, αναφέρει και η Παντελάκης Sec. σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί σύσταση «overweight» με τιμή-στόχο στα 2,9 ευρώ.

Όπως αναφέρει, τα υψηλότερα κέρδη από συναλλαγές αντισταθμίστηκαν από τις αυξημένες προβλέψεις.

Τονίζει δε ότι η τράπεζα καλείται να μειώσει τα NPEs κατά 3,1 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, χαρακτηρίζοντας τον στόχο δύσκολο.

Τα ΕΛΠΕ

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη και τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA των Ελληνικών Πετρελαίων, αναφέρει η UBS σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί στόχο τα 9 ευρώ και σύσταση neutral για τη μετοχή.

Παράλληλα, σημειώνει ότι τα περιθώρια διύλισης της εισηγμένης εμφανίστηκαν ανθεκτικά, ενώ αυξάνει τις προβλέψεις της για την εισηγμένη λόγω του αδύναμου ευρώ.

Η Παντελάκης Sec. επισημαίνει ότι τα μεγέθη των ΕΛΠΕ ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς το ρεκόρ παραγωγής αντιστάθμισε τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης και το αδύναμο δολάριο. Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο στα 8,6 ευρώ για τη μετοχή.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v