Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπορική κόντρα Ουάσιγκτον-Πεκίνου και τα σενάρια για τις κινεζικές μετοχές

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές παρά την όξυνση του εμπορικού πολέμου και την ανακοίνωση νέων δασμών. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις ισοτιμίες και πού θα κριθεί η πορεία των αμερικανικών ομολόγων.

Η εμπορική κόντρα Ουάσιγκτον-Πεκίνου και τα σενάρια για τις κινεζικές μετοχές

Οι μετοχές ανά τον κόσμο ανέβηκαν και τα ομόλογα υποχώρησαν χθες, όταν η Κίνα μίλησε για αντίποινα έναντι των επιβληθέντων δασμών των ΗΠΑ. Οι επενδυτές πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο για διαπραγμάτευση.

Η Κίνα ανταποκρίθηκε στα ανακοινωθέντα τιμολόγια των δασμών των ΗΠΑ αξίας 200 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων, επιβάλλοντας αντισταθμιστικά αντίποινα ύψους μέχρι 10% επί των εισαγωγών των ΗΠΑ 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρχής γενομένης από τις 24 Σεπτεμβρίου. Επίσης, προειδοποίησε να αντιδράσει εάν οι ΗΠΑ αυξήσουν περαιτέρω το ποσοστό των δασμών παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Κίνα για το ίδιο. Οι κινεζικές και αμερικανικές μετοχές ανέκαμψαν, καθώς οι Κινέζοι επενδυτές αναμένουν ότι η Κίνα θα ανταποκριθεί με περισσότερη δημοσιονομική χαλάρωση και μειώσεις στoυς εσωτερικούς συντελεστες απόδοσης (RRR -requiredratesofreturn), ενώ οι επενδυτές των ΗΠΑ βλέπουν έναν περιορισμένο αντίκτυπο από τα ανακοινωθέντα ποσοστά των δασμών.

Το βασικό μας σενάριο βλέπει και τα δύο μέρη να διαπραγματεύονται για τη διευθέτηση του θέματος στους επόμενους 6-9 μήνες. Αναμένουμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας το 2019 θα μειωθεί στο 6,2% από 6,5% το 2018, με την εγχώρια πρωτοβουλία να ανακόπτει τη ζημία. Το USD/CNY θα παραμείνει σταθερό στο 6,8-7,0. Οι κινεζικές μετοχές θα μπορούσαν να ανέβουν κατά 15% τους επόμενους έξι μήνες, καθώς τα κέρδη παραμένουν ισχυρά και πολλές αρνητικές ειδήσεις διαφαίνονται μετά την πρόσφατη διόρθωση των τιμών.

Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα διάρκειας δέκα ετών παραβίασαν το 3%, για να κλείσουν στο 3,05%. Με τις αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα και τον Δεκέμβριο, η αντίδραση της αγοράς μπορεί να εξαρτάται από τις ενδείξεις των αξιωματούχων της Federal Reserve Bank (Fed) για τη στάση τους για το 2019 και ύστερα. Η Fed πρέπει να ενημερώσει τις προβλέψεις της μετά τη σύνοδό της στις 25-26 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται η πρώτη αύξηση επιτοκίων.

 

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ . 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v