Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Χαμένο έδαφος κερδίζουν οι μετοχές

Η ανάκαμψη των μετοχών και το μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit. Πώς επηρεάζεται η στερλίνα.

Nuntius: Χαμένο έδαφος κερδίζουν οι μετοχές

Οι παγκόσμιες μετοχές ενισχύθηκαν την Τρίτη, με τις αμερικανικές αγορές να σημειώνουν άνοδο λόγω ορισμένων καλύτερων από των αναμενόμενων κερδών τρίτου τριμήνου. Ο τεχνολογικός τομέας σημείωσε επίσης κέρδη.

Σχεδόν 28 μήνες μετά την ψήφιση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι συζητήσεις για το Brexit στις 29 Μαρτίου 2019 συνεχίζονται. Το ζήτημα του αυστηρού συνόρου στη νήσο της Ιρλανδίας εξακολουθεί να αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών.

Καθώς πλησιάζουμε την προθεσμία για μια συμφωνία Brexit, η GBP εξακολουθεί να επηρεάζεται από τη μεταβλητότητα. Παρ' όλα αυτά, παραμένουμε θετικοί στο GBP / USD, καθώς πιστεύουμε ότι η GBP είναι υποτιμημένη και οι συνομιλίες μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν ακόμη να οδηγήσουν σε ένα ομαλό Brexit. Οι βρετανικές μετοχές ενισχύθηκαν κατά 0,4% την Τρίτη, ενώ η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ιταλική κυβέρνηση υπέβαλε τον προϋπολογισμό της για το 2019 στην ΕΕ. Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν την αντίδραση της ΕΕ: το προτεινόμενο σχέδιο θα διευρύνει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ιταλίας στο 2,4% του ΑΕΠ, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του ιταλικού χρέους και κατά συνέπεια να αποκλίνει από τους κανόνες της ΕΕ.

 

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v