Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Η Wall Street «φρενάρει» τις αγορές

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές αλλά και στο αμερικανικό χρηματιστήριο χθες. Στο προσκήνιο οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Παραμένει θετική η Nuntius για την πορεία των κινεζικών μετοχών.

Nuntius: Η Wall Street «φρενάρει» τις αγορές

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν έντονα την Πέμπτη εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με τα αυξανόμενα επιτόκια και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο Dow Jones έχασε 327 μονάδες, ενώ ο S & P 500 καιo NASDAQ υποχώρησαν 1,4% και 2,1% αντίστοιχα. Οι αποδόσεις του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσαν πτώση 2,6 μονάδων βάσης,στο 3,18%, ενώ ο δείκτης του αμερικάνικου δολαρίου αυξήθηκε στις 96 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν με τον STOXX Europe 600 να κλείνει κατά 0,5% χαμηλότερα. Ειδικότερα, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο, όταν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi επέκρινε τα σχέδια ορισμένων χωρών μελών της ΕΕ για την άρση των ορίων δανεισμού.

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit φαίνεται να έχουν σταματήσει, ενώ τα ιρλανδικά σύνορα εξακολουθούν να αποτελούν βασικό ζήτημα. Ωστόσο, οι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May για την οικοδόμηση "συνασπισμού της λογικής" στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, για να αποφευχθεί Brexit χωρίς διαπραγμάτευση.

Νωρίτερα, οι ασιατικές μετοχές αποδυναμώθηκαν, λόγω πτώσης στην αγορά της Κίνας, με το Shanghai Composite να υποχωρεί κάτω από τις 2.500 μονάδες για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2014. Η πρόσφατη πιστωτική ανάπτυξη της Κίνας παραμένει υποτονική, αν και θα ήταν πρόωρο να συμπεράνουμε ότι τα πρόσφατα μέτρα χαλάρωσης αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά .

Εν τω μεταξύ, το αδύναμο CNY αποθάρρυνε την επενδυτική διάθεση , με το USD / CNY να πλησιάζει στο 6,94.

Ακόμα, παραμένουμε θετικοί στις μετοχές της Κίνας, καθώς η φθηνή αποτίμηση υποδηλώνει ότι όλες οι αρνητικές προσδοκίες είναι ήδη προεξοφλημένες στις παρούσες τιμές.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v