Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Ο κίνδυνος της Ιταλίας πιέζει το ευρώ

Υπό πίεση το νόμισμα λόγω της κόντρας που συνεχίζεται μεταξύ της Ρώμης και των Βρυξελλών. Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι ασιατικές αγορές μετά την συντονισμένη πολιτική κίνηση στην Κίνα.

Nuntius: Ο κίνδυνος της Ιταλίας πιέζει το ευρώ

Oι παγκόσμιες μετοχές αγνόησαν χθες το ράλι στην Κίνα καθώς τα γεωπολιτικά εξακολουθούν να επηρεάζουν την επενδυτική διάθεση, παρά την υγιή περίοδο κερδών μέχρι στιγμής. Ο δείκτης S & P 500, υπό την ηγεσία των τραπεζών, υποχώρησε 0,4%, ενώ ο δείκτης Euro STOXX 50 υποχώρησε 0,6%. Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων των ΗΠΑ ήταν σταθερές στο 3,20% και το δολάριο ενισχύθηκε έναντι των νομισμάτων G10. Το GBP/USD υποχώρησε κάτω από το 1,30, καθώς η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, TheresaMay, επαναπροσδιόρισε την αντίθεσή της στο θέμα των συνόρων Ε.Ε- Ιρλανδίας.

Στον Ατλαντικό,ο δείκτης της Σαγκάης σημείωσε άνοδο 4,1% μετά από συντονισμένη πολιτική στήριξη από κορυφαίους ηγέτες της Κίνας. Η Κίνα ανακοίνωσε πρόταση αύξησης των κρατήσεων για τον ατομικό φόρο εισοδήματος, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει την κατανάλωση των νοικοκυριών και να ενθαρρύνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να στηρίξουν τη χρηματιστηριακή αγορά. Πιστεύουμε ότι αυτές οι πολιτικές θα βελτιώσουν το κλίμα των επενδυτών και συνεπώς θα διατηρήσουν τα κέρδη της αγοράς στο εγγύς μέλλον.

Στην Ευρώπη, ο κίνδυνος που υφίσταται από την Ιταλία επιβάρυνε περαιτέρω τα ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία, αφού η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι εμμένει στα επίμαχα σχέδια προϋπολογισμού του 2019. Αν και ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte δήλωσε ότι επιδίωξε εποικοδομητικό διάλογο με την Κομισιόν σχετικά με το φορολογικό πακέτο.

Η αγορά περιμένει σήμερα την απόφαση της Κομισιόν σχετικά με μια περαιτέρω πορεία δράσης. Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου υποχώρησε στα 1,1460, ως αποτέλεσμα. Ο κίνδυνος της Ιταλίας μπορεί να συνεχίσει να επιβαρύνει το ευρώ βραχυπρόθεσμα.

 

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v