Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Sell για τη μετοχή της Motor Oil

Οι επενδύσεις 105 εκατ. ευρώ σε τράπεζα με επενδυτικές δραστηριότητες και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης «δεν είναι αυτό που είχαμε στο μυαλό μας» για την πλεονάζουσα ρευστότητα, αναφέρει η Citi. «Κόβει» 20% την τιμή-στόχο.

Citigroup: Sell για τη μετοχή της Motor Oil

Σε υποβάθμιση της μετοχής της Motor Oil με αλλαγή σύστασης από «αγορά» σε «πώληση», και μείωση της τιμής-στόχου στα 18,50 ευρώ από 23,2 ευρώ ή μείωση κατά 20% προχώρησε η Citigroup στις 31/10.

Στην έκθεσή του, ο αμερικανικός οίκος παρότι επισημαίνει ότι οι λειτουργικές αποδόσεις και οι ταμειακές ροές του διυλιστηρίου παραμένουν ισχυρές, εξηγεί ότι οι επενδύσεις 105 εκατ. ευρώ σε τράπεζα με επενδυτικές δραστηριότητες και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης «δεν είναι αυτό που είχαν στο μυαλό τους» για την πλεονάζουσα ρευστότητα του ομίλου.

«Μειώνουμε τη βαθμολογία μας απέναντι στην Μotor Οil Hellas και η νέα τιμή-στόχος της μετοχής είναι τα 18,5 ευρώ από τα 23,2 που ήταν προηγουμένως. Θεωρούμε πως οι επενδύσεις της εταιρείας εγείρουν ερωτήματα ως προς την εταιρική διακυβέρνηση, την αξιοποίηση των κεφαλαίων και τη μεταχείριση των μειονοτήτων που αντιπροσωπεύουν το 54% στη βάση των μετόχων», αναφέρει χαρακτηριστικά η Citi στην ανάλυσή της.

Η νέα τιμή-στόχος της Citigroup και η εύλογη αξία περιλαμβάνει έκπτωση 20% στο υπόδειγμα αποτίμησής της εξαιτίας της αβεβαιότητας σχετικά με τη μελλοντική χρήση των μετρητών.

 Να σημειωθεί ότι σήμερα και η Bank of America υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή και μείωσε την τιμή-στόχο στα 17 ευρώ ή 20% χαμηλότερα από την προηγούμενη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v