Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Οι μετοχές υποχωρούν, το δολάριο ενισχύεται

Ο εμπορικός πόλεμος συνεχίζει να επιβαρύνει την αμερικανική αγορά, με την αδυναμία στο ευρώ και τα ευρωπαϊκά ομόλογα να καθορίζει την τάση.

Nuntius: Οι μετοχές υποχωρούν, το δολάριο ενισχύεται

Η διακύμανση στις παγκόσμιες μετοχές συνεχίστηκε χθες, καθώς ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε 2,0% και ο δείκτης NASDAQ μειώθηκε κατά 2,8%, με πρώτες τις τεχνολογικές μετοχές, αφού ένας από τους προμηθευτές του Apple iPhone έκοψε τις προβλέψεις του. Μια έκθεση των μέσων ενημέρωσης (Axios) αναφέρει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως με το να απειλεί για περισσότερους δασμούς για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα είναι η καλύτερη διαπραγματευτική του τακτική για το εμπόριο.Τόνισε την ύφεση της αγοράς. Δεδομένης της εξαιρετικής μεταβλητότητας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε μια κλιμακωτή προσέγγιση για νέες επενδύσεις στην αγορά.

Το σενάριο κινδύνου οδήγησε σε ράλι το αμερικανικό δολάριο, το οποίο σημείωσε άνοδο 18 μηνών. Το ευρώ υποχώρησε στο 1,1225, το πιο αδύναμο σημείο σε 17 μήνες καθώς αυξήθηκε η απόδοση των δεκαετών ομολόγων της Ιταλίας. Η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν δείχνει κανένα σημάδι στήριξης από τον στόχο δημοσιονομικού ελλείμματος πριν από τη σημερινή προθεσμία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει αναθεωρημένο προϋπολογισμό. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Ιταλία παραμένει βασικός κίνδυνος για το ευρώ.

Η στερλίνα μειώθηκε επίσης στο 1,2850 λόγω της πίεσης του Brexit. Χθες, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον κάλεσε το υπουργικό συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει τα σχέδια για το Brexitτης Πρωθυπουργού Theresa May, γεγονός πουεπηρέασε το νόμισμα.

Στα εμπορεύματα, μετά από μια πρώτη ανάκαμψη, το πετρέλαιο WTI επανήλθε στην πτωτική του τάση, αποδυναμωμένο κατά 2%,στα 58,8 δολ. ΗΠΑ / βαρέλι, αφού ο Donald Trump επέκρινε τη Σαουδική Αραβία για το σχέδιο μείωσης της παραγωγής.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v