Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Κόβει την τιμή-στόχο η Euroxx

Η χρηματιστηριακή αναμένει συνολικό μέρισμα 0,45 ευρώ για το 2018 (μερισματική απόδοση 4,4%), αυξημένο κατά 29% σε ετήσια βάση. Αδικαιολόγητο το discount έναντι των ευρωπαϊκών εταιριών του κλάδου.

ΟΤΕ: Κόβει την τιμή-στόχο η Euroxx

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 13,5 από 15,3 ευρώ δίνει η Euroxx σε έκθεσή της στην οποία πάντως διατηρεί τη σύσταση "overweight" καθώς το περιθώριο ανόδου της μετοχής διαμορφώνεται στο 37%.

Η μείωση στην τιμή-στόχο αφορά κυρίως στην αύξηση του μέσου σταθμικού κόστους κεφαλαίου (WACC) στην Ελλάδα (στο 8% από 7,6%), στη μείωση των προβλέψεων για τα EBITDA και στην αύξηση των εκτιμήσεων για τις κεφαλαιακές δαπάνες.

Η Euroxx επισημαίνει ότι η μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται με discount 24% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου, κάτι που δεν αντανακλά πλήρως τα υγιή θεμελιώδη και την προοπτική αύξησης των ελεύθερων ταμειακών ροών.  

Οσον αφορά, στο μέρισμα, η χρηματιστηριακή αναμένει συνολικό μέρισμα 0,45 ευρώ για το 2018 (μερισματική απόδοση 4,4%), αυξημένο κατά 29% σε ετήσια βάση, με βάση την πρόβλεψη για ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 343 εκατ. ευρώ.    

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v