Μυτιληναίος: Ανοδο 29% στα κέρδη βλέπει η Euroxx το 2019

Στα €13,4 από 12,4 αυξάνει την τιμή-στόχο της Μυτιληναίος η Euroxx. Προβλέπει κέρδη €200 εκατ. το 2019 και EBITDA στα €368 εκατ. «Ξεκλειδώνουν» περαιτέρω αξία για τους μετόχους οι νέες επενδύσεις.

Μυτιληναίος: Ανοδο 29% στα κέρδη βλέπει η Euroxx το 2019

Επίδοση-ρεκόρ ετοιμάζεται να καταγράψει η Μυτιληναίος το 2019 σύμφωνα με την Euroxx, η οποία αυξάνει την τιμή στόχο της μετοχής στα 13,4 ευρώ από 12,4 προηγουμένως.

Σε έκθεση της με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου, η χρηματιστηριακή εταιρεία προβλέπει ότι η Μυτιληναίος θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 200 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά, υψηλότερα κατά 29% σε σχέση με το 2018. Τα προσαρμοσμένα EBITDA αναμένεται να ενισχυθούν κατά 21% στα 368 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν πως τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα θα επιτρέψουν τη συνέχιση της διαδικασίας απομόχλευσης, με το λόγο του καθαρού χρέους προς τα ΕBITDA να υποχωρεί κάτω από το 1 για πρώτη φορά στην ιστορία της Μυτιληναίος.

Η χρηματιστηριακή τονίζει πως η τρέχουσα τιμή της μετοχής δεν αποτιμά πλήρως τις προοπτικές ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας και το ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο της.

Επιπλέον, η Euroxx υπογραμμίζει ότι οι δύο νέες προγραμματισμένες επενδύσεις της εταιρείας - η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η μονάδα παραγωγής αλουμίνας – θα «ξεκλειδώσουν» περαιτέρω αξία για τους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v