Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Ξεπέρασε τις προβλέψεις το μέρισμα του ΟΤΕ

Η αύξηση στην αποζημίωση των μετόχων αντανακλά τη σημαντική ενίσχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών που αναμένεται το 2019, αναφέρει ο οίκος.

Citi: Ξεπέρασε τις προβλέψεις το μέρισμα του ΟΤΕ

Η βασική θετική είδηση από την ανακοίνωση του ΟΤΕ για τα αποτελέσματα 2018 είναι το μέρισμα στους μετόχους και οι επαναγορές ιδίων μετοχών, με τη συνολική αποζημίωση στους μετόχους να υπερβαίνει τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, αναφέρει η Citi στην πρώτη της αντίδραση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οπως σημειώνει, η αύξηση στην αποζημίωση των μετόχων αντανακλά τη σημαντική ενίσχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών που αναμένεται το 2019. Η Citi εκτιμά ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν στα 450 εκατ. ευρώ, λόγω μείωσης των κεφαλαιακών δαπανών και αύξησης των EBITDA. 

Τα αποτελέσματα του ΟTE δείχνουν μια επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ το βασικό αρνητικό στοιχείο είναι η μείωση άνω του 40% στα EBITDA της θυγατρικής στη Ρουμανία. 

Ο οίκος αναφέρει ότι αναμένει θετική υποδοχή από την αγορά για τα αποτελέσματα αλλά και αύξηση των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι κακές επιδόσεις στη Ρουμανία ήταν αναμενόμενες και η εταιρεία εξετάζει τρόπους να αποχωρήσει από τη χώρα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v