Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές-στόχοι για την Jumbo από τις χρηματιστηριακές

Ισχυρά τα αποτελέσματα της Jumbo, με στήριξη από τις δραστηριότητες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, λένε οι αναλυτές. Δίνουν σύσταση "overweight" και "buy".

Νέες τιμές-στόχοι για την Jumbo από τις χρηματιστηριακές

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Jumbo στα 18,20 ευρώ ανά μετοχή από 18,50 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η IBG, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “Buy”.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, αναφέρει πως αυτά ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις, ενώ και το ενδιάμεσο μέρισμα του 0,19 ευρώ/μετοχή για τη χρήση 2019, το οποίο είναι σχεδόν 10% υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, επίσης ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις.

Η χρηματιστηριακή μειώνει την πρόβλεψή της για τα EBITDA της χρήσης 2019 κατά 2% στα 240 εκατ. ευρώ, προκειμένου, όπως σημειώνει, να ληφθούν υπόψη οι πιέσεις στα κόστη στη Ρουμανία, ενώ μειώνει και την πρόβλεψή της για τα καθαρά κέρδη του 2019 κατά 2% στα 165 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη δαπάνη που κατεγράφη το α’ εξάμηνο και τον χαμηλότερο πραγματικό φορολογικό συντελεστή. Για το 2020 μειώνει ελαφρώς τις προβλέψεις της για τα κέρδη λόγω της πιο συντηρητικής στάσης που τηρεί σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα, βλέποντας EIBTDA ύψους 256 εκατ. ευρώ (+7% σε ετήσια βάση) και καθαρά κέρδη 178 εκατ. ευρώ (+8%). Όπως αναφέρει η IBG, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η Jumbο αναμένεται να δημιουργήσει ετήσιες ελεύθερες ταμειακές ροές 112 εκατ. ευρώ τη χρήση 2019 και να καταβάλει συνολικό κοινό μέρισμα 0,44 ευρώ/μετοχή.

Στα 16,90 ευρώ ανά μετοχή, από 16 ευρώ προηγουμένως, αύξησε την τιμή-στόχο για την Jumbο η NBG Securities, διατηρώντας τη σύσταση “outperform”.

Σημειώνει πως η εταιρεία κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις το α’ εξάμηνο, που γενικά ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της, ενώ δηλώνει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για την εταιρεία λόγω των ισχυρών θεμελιωδών της, περιλαμβανομένου του ισχυρού επιχειρηματικού της μοντέλου, της ηγετικής θέσης στην αγορά, των υψηλών περιθωρίων καθώς και των ισχυρών επιδόσεων της διοίκησής της.

Τα βασικά ρίσκα, κατά την NBG, σχετίζονται με την μεγάλη έκθεση της Jumbο στην ελληνική αγορά, η οποία παραμένει στάσιμη, με την όποια πιθανή μείωση της οικονομικής δραστηριότητας στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, καθώς και στις διακυμάνσεις του συναλλάγματος και των ναύλων.  

Η Jumbο ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, λόγω των καλών επιδόσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και χαρακτηρίζει αξιοσημείωτη την αύξηση των εγχώριων πωλήσεων, γράφει η Euroxx Securities. Η χρηματιστηριακή δίνει για τη μετοχή της Jumbο τιμή-στόχο στα 19,60 ευρώ, με σύσταση “overweight”.

Από την πλευρά της, η Beta Securities αναφέρει πως η Jumbο κατέγραψε ένα ακόμα ρεκόρ με τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, με τα καθαρά της κέρδη να διαμορφώνονται στα 98,7 εκατ. ευρώ, παραπέμποντας σε κέρδη 160 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2018-2019. Σημειώνει πως, καθώς οι Απόκριες και το Πάσχα πέφτουν φέτος αργότερα, τα αποτελέσματα σε επίπεδο πωλήσεων δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα.

H Pantelakis Securities δίνει σύσταση “overweight” με τιμή-στόχο 20 ευρώ ανά μετοχή, αναφέροντας πως τα καθαρά κέρδη του α’ εξαμήνου ήταν λίγο υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του συνόλου της χρήσης 2019 θα ανέλθουν στα 161 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, υψηλότερη τιμή-στόχο, στα 18 ευρώ έναντι 17 προηγουμένως και σύσταση "buy" έδωσε η HSBC για τη μετοχή της Jumbο.  Η χρηματιστηριακή καταγράφει τη βελτιωμένη μακροοικονομική εικόνα στην Ελλάδα, που δείχνει προς ανάκαμψη για τις πωλήσεις της εταιρείας αλλά και την πολύ καλή πορεία της Ρουμανίας, με σημαντική επέκταση των εργασιών. Μάλιστα ο οίκος εκτιμά ότι η χώρα θα προσφέρει το 22% των πωλήσεων το 2021, έναντι 13% με βάση τα στοιχεία του 2018. Στα θετικά για την ελληνική εταιρεία περιλαμβάνει και την ισχυρή θέση σε ό,τι αφορά τα μετρητά (287 εκατ. ευρώ στα τέλη της περασμένης χρονιάς, που αντιστοιχούν σε 2,1 ευρώ ανά μετοχή). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v