Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Παραμένει overweight για ΟΤΕ

Οι ρουμανικές θυγατρικές αποτελούν προβληματικό περιουσιακό στοιχείο λόγω του οξυμένου ανταγωνισμού στη χώρα, σχολιάζει η τράπεζα. Οι εκτιμήσεις της για τα έσοδα και το μέρισμα της τρέχουσας χρήσης. Πώς σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Barclays: Παραμένει overweight για ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ φαίνεται πως κάνει πρόοδο στη διαδικασία πώλησης των ρουμανικών θυγατρικών, σχολιάζει η Barclays επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί εντός Αυγούστου. Η Ρουμανία αποτελεί προβληματικό περιουσιακό στοιχείο για τον ΟΤΕ λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού, σχολιάζει η Barclays που διατηρεί τη σύσταση overweight για τη μετοχή του ΟΤΕ με θετική στάση έναντι του κλάδου και την τιμή-στόχο, επίσης αμετάβλητη, στα 14 ευρώ.

Σχολιάζοντας τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η Barclays σημειώνει πως το αποτέλεσμα της κάλπης λειτουργεί υποστηρικτικά προς την οικονομία και πως οι οικονομολόγοι της τράπεζας αναμένουν βελτίωση στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ το 2020 έναντι του 2019.

Η τράπεζα αιτιολογεί την άποψή της για τον ΟΤΕ σημειώνοντας πως ο όμιλος εμφανίζει ισχυρές ταμειακές ροές και αποδόσεις. Για το τρέχον έτος εκτιμά πως ο όμιλος θα εμφανίσει έσοδα 3,8 δισ. ευρώ με μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,46 ευρώ που διένειμε ο ΟΤΕ για τη χρήση του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v