Αισιόδοξη για τα assets που έχουν κίνδυνο εμφανίζεται η Bank of America Merrill Lynch (BofAML), ιδιαίτερα για τις μετοχές και τα εμπορεύματα.
Οι υπεύθυνοι στρατηγικής της τράπεζας υπογραμμίζουν ότι ο εμπορικός πόλεμος μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει τα επιτόκια χαμηλότερα και δεν έχει τροφοδοτήσει ύφεση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η BofAML, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της, σημειώνει ότι «η πτώση του Δείκτη Bull & Bear οδηγήθηκε από τις εκροές στην αγορά ομολόγων και μετοχών αναδυόμενων αγορών, το ράλι στα Treasuries έναντι των εταιρικών ομολόγων και τους υπερπουλημένους (oversold) δείκτες μετοχών MSCI».
Και η JPMorgan Chase & Co. έδωσε bullish προοπτική για τις μετοχές πριν από λίγες ημέρες, λέγοντας ότι αναμένει να κινηθούν υψηλότερα, με την ανοδική τάση να ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο.