Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται νομοσχέδιο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

«Ναι» από την πλειοψηφία για τη Β. Λαζαράκου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι προτεραιότητες της νέας προέδρου και οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης.

Ερχεται νομοσχέδιο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

«Τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα φέρει ένα μεγάλο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για την ενίσχυση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ζαββός, τονίζοντας πως «πρέπει να υπάρχει ισχυροποίηση του θεσμού».

Μιλώντας για τις βασικές ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου, αναφέρθηκε σε έξι σημεία: στην ενίσχυση του εποπτικού πλαισίου, σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, στους οργανισμούς εναλλακτικών επενδύσεων, σε θέματα που αφορούν στην τυποποιημένη τιτλοποίηση, σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και σε θέματα ηλεκτρονικής και άλλης εναρμόνισης.

Για ένα «ελκυστικό και ασφαλές πλαίσιο» μίλησε η Β. Λαζαράκου, στην ακρόαση που έγινε στη Βουλή από τα μέλη της επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Θετική γνώμη έδωσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, ενώ «όχι» είπε η Ελληνική Λύση.

Αναφερόμενη στα επόμενα βήματα η Β. Λαζαράκου μίλησε για ένα τρίπτυχο, που είναι: προληπτική εποπτεία, μεγαλύτερη χρήση της νέας τεχνολογίας για καλύτερους και γρηγορότερους ελέγχους και δημιουργία των προϋποθέσεων για να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Ο ρόλος μας είναι να έχουμε ακριβή, πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση από τις εταιρείες» επεσήμανε, ενώ τόνισε πως «πρέπει να ενεργούμε άμεσα, ώστε να μην αφήνουμε να υπάρχουν καθυστερήσεις, όταν βλέπουμε πως μπορεί να υπάρξει πρόβλημα».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε πως η Β. Λαζαράκου ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως το να ασχολούνται νέα πρόσωπα με την πολιτική δεν είναι μειονέκτημα. Ωστόσο προσέθεσε πως χρειάζεται μία συνέπεια και έκανε αναφορά σε άλλες περιπτώσεις που είχε υπάρξει σχετική συζήτηση. Επισημαίνοντας πως «θέτω ένα θέμα πολιτικής συνέπειας, πολιτικών αρχών».

Στο θέμα της Folli Follie αναφέρθηκε από το Κίνημα Αλλαγής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής. Από το ΚΚΕ, η Δ. Μανωλάκου είπε πως «δεν έχουμε θέμα με το πρόσωπο αλλά με τον θεσμό». Από την Ελληνική Λύση, ο Αν. Μυλωνάκης αναφέρθηκε στη Β. Λαζαράκου λέγοντας πως το βιογραφικό της είναι πάρα πολύ καλό, αλλά επίσης σχολίασε το ότι ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Τέλος, από το ΜΕΡΑ25 η Σ. Σακοράφα αναφέρθηκε στη Folli Follie λέγοντας πως αυτό δείχνει τον καθοριστικό ρόλο που πρέπει να έχει η Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς.

«Η ανεξαρτησία δεν επηρεάζεται από τις πολιτικές θέσεις» απάντησε η Β. Λαζαράκου, λέγοντας πως οι ενεργοί πολίτες συμμετέχουν στα κοινά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v