Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ElvalHalcor: Στα 2,7 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Euroxx

Η ElvalHalcor παραμένει ένα «καλό όχημα για απόκτηση έκθεσης στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τις ευνοϊκές τάσεις στη ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου και χαλκού», σύμφωνα με την Euroxx, που δίνει σύσταση "Overweight".

ElvalHalcor: Στα 2,7 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Euroxx

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή της ElvalHalcor στα 2,70 ευρώ από 2,40 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Euroxx Securities, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “overweight”.

Η χρηματιστηριακή δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η εταιρεία παραμένει ένα «καλό όχημα για απόκτηση έκθεσης στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τις ευνοϊκές τάσεις στη ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου και χαλκού».

Σε γενικές γραμμές, λέει η Euroxx, αναμένει η ElvalHalcor να συνεχίσει την επιτυχημένη στρατηγική της για την εκμετάλλευση των τάσεων της αγοράς και των ιδίων δυνάμεών της προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της σε βιομηχανικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας και να διεισδύσει σε νέες εξειδικευμένες αγορές  με προοπτικές για υψηλότερα περιθώρια.  

Θεωρεί επίσης πως η νέα επένδυση των 150 εκατ. ευρώ για τον διπλασιασμό της δυναμικότητας hot rolling βρίσκεται εντός τροχιάς και αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2020, κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας και την αποτίμηση της ElvalHalcor μετά το 2019.

Η Euroxx δηλώνει πως εξακολουθεί να τάσσεται ευνοϊκά έναντι της ElvalHalcor με βάση την ισχυρή θέση της στην αγορά και την διαφοροποιημένη παραγωγική της βάση που της επιτρέπει να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά και λόγω των θετικών προοπτικών των τελικών αγορών της, που στηρίζουν τα περιθώρια μετατροπής και σ συνδυασμό με την αυξημένη δυναμικότητα και αξιοποίηση προσφέρουν ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Επίσης, λόγω της υγιούς δημιουργίας ελεύθερων ταμειακών ροών μετά το 2019.

Στον αντίποδα, στα αρνητικά για την επενδυτική περίπτωση της ElvalHalcor θεωρεί την χαμηλή ρευστότητα στην αγορά μετοχών καθώς και το free-float του 8,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v