Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως ΧΑ για εισαγωγή της Ιλυδα στη ΝΕΧΑ

Την εισαγωγή των μετοχών της Ιλυδα στην Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της ΕΤΕΒΑ και την έκδοση ομολογιακού δανείου της Elbisco ενέκρινε το Δ.Σ. του ΧΑ.

Πράσινο φως ΧΑ για εισαγωγή της Ιλυδα στη ΝΕΧΑ
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ιλυδα και την εισαγωγή των μετοχών της προς διαπραγμάτευση στην Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά ενέκρινε το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε, η Ιλυδα θα διαθέσει 800.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ως εξής: 762.000 με δημόσια εγγραφή στο ευρύ επενδυτικό κοινό και 38.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας Εθνική Τράπεζα Επενδύσεων Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΕΒΑ).

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτία που εγκρίθηκε η Εθνική Τράπεζα προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 3.790.534 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 4,50 ευρώ τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης Εθνικής Τράπεζας Επενδύσεων Βιομηχανικής Ανάπτυξης (κάθε 10 παλαιές μετοχές θα ανταλλάσσεται με 3 νέες μετοχές). Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν.

Το Δ.Σ. του ΧΑ ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση διαπραγματεύσιμου στο Χ.Α. της εταιρίας Elbisco Συμμετοχών.

Οπως ανακοινώθηκε, η Elbisco Συμμετοχών προβαίνει σε έκδοση ομολογιακού δανείου εκδίδοντας 2.360 μετατρέψιμες σε μετοχές ομολογίες ονομαστικής αξίας 10.000 ευρώ εκάστης, διαπραγματεύσιμο στο Χ.Α, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και με ιδιωτική τοποθέτηση. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι τριετής.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του:

* Την μεταβολή των χαρακτηριστικών ΣΜΕ και Δικαιωμάτων επί του Δείκτη FTSE/Mid-40.

* Την τιμολογιακή πολιτική για τα εξ αποστάσεως μέλη της Αγοράς Παραγώγων για τη χρήση του Δικτύου Χρηματιστηριακών Συναλλαγών.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 5.860.012 νέων δωρεάν (ΚΟ) μετοχών της εταιρίας Flexopack που προκύπτουν από το split των μετοχών της εταιρίας.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε:

* Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Flexopack από 0,75 σε 1 ευρώ.

* Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Ντρουκφάρμπεν Ελλάς από 0,35 σε 0,37 ευρώ.

* Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της ΔΕΗ από 2,93 ευρώ σε 4,60 ευρώ.



Τέλος, τέθηκαν υπόψη του Δ.Σ. του Χ.Α.Α. τα κάτωθι πληροφοριακά σημειώματα των εταιριών:

* ΒΙΟΤΕΡ για τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών ”Αντώνιος Ζαχαρόπουλος Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία”, ”Τεχνικά Εργα - Γενικές Εγκαταστάσεις - Αντιπροσωπείες Α.Τ.Ε.”, ”Αμύναντας Κατασκευαστική - Κτηματική - Εμπορική και Βιομηχανική”, ”Στάθμη Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία”, ”Ερμής Ανώνυμη Τεχνική - Τουριστική - Εμπορική - Οικοδομική - Βιομηχανική Εταιρία”, ”Κατασκευαί Εκμεταλλεύσεις Ακινήτων ΚΕΑ Ανώνυμος Εταιρία” και ”Δωρικός Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία”.

* ”Μοχλός” για τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών ”Αλφα Τεχνική”, ”Σκορδαλός”, ”Ελληνικές Κατασκευές ΑΤΕ” και αναδοχής των κλάδων των τεχνικών έργων των εταιριών ”Τεχνική Ολυμπιακή” και ”ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ”.

* ”Αθηνα ΑΕΤΒ & ΤΕ” για τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών ”Τεχνική Ενωσις”, ”Αρχιμήδης”, ”Αίολος ΑΤΕ”, ”Βέκτρα”, ”Ιντέκτα”, ”ΜΕΤΤΕΜ”, ”Εργονέτ” και του κατασκευαστικού κλάδου Δημοσίων Εργων της ”ΔΟ.ΜΗ.ΚΑ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v