Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός βασικού δείκτη MSCI οι ETE, Alpha Bank, Eurobank και Τιτάν

Με μόλις τέσσερις μετοχές μένει ο δείκτης MSCI Greece Standard, μετά την αναδιάρθρωση των δεικτών από τον οίκο.Τέσσερις ελληνικοί τίτλοι, οι τρεις ελληνικών τραπεζών, υποβιβάστηκαν στον δείκτη χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Εκτός βασικού δείκτη MSCI οι ETE, Alpha Bank, Eurobank και Τιτάν

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αλλαγές στους δείκτες MSCI καθώς τέσσερις μετοχές, αυτές των Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, Eurobank και Τιτάν βγήκαν από τον βασικό δείκτη και μεταφέρθηκαν σε αυτόν της χαμηλής κεφαλαιοποίησης. Αντίθετα, δεν υπήρξε προσθήκη κάποιας μετοχής.

Αξιοσημείωτο ότι πριν από τη σημερινή αναθεώρηση στον δείκτη MSCI Greece Standard υπήρχαν οκτώ μετοχές, αυτές των Αlpha Bank, OTE, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Jumbo, Motor Oil, Eurobank και Εθνικής.

Με τα νέα δεδομένα απομένουν μόνο τέσσερις: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo και Motor Oil.

Το rebalancing για τους δείκτες MSCI έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαίου, καθώς οι αλλαγές θα ισχύσουν από 1η Ιουνίου. 

Όπως είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr η Société Générale είχε προβλέψει ότι από τον δείκτη θα βγουν οι Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, και της Τιτάν, αν και στη λίστα είχε περιλάβει και την Motor Oil που τελικά παρέμεινε.

Με βάση το συγκεκριμένο σενάριο της γαλλικής τράπεζας οι πιθανές εκροές υπολογίζονταν σε 192,4 εκατ. δολάρια και οι εισροές σε 34,8 εκατ. δολάρια. Το συνολικό πρόσημο είναι δηλαδή αρνητικό, της τάξεως των 157,6 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v