Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tα top picks της Eurobank Equities

Για ποιες μετοχές υποβαθμίζεται η σύσταση. Αναμένεται πτώση κερδών 40% το α' εξάμηνο για τις εισηγμένες του ευρύτερου καταναλωτικού κλάδου. Ποιες μετοχές προτείνει η χρηματιστηριακή.

Tα top picks της Eurobank Equities

Πτώση άνω του 40% στα κέρδη προ φόρων και τόκων θα εμφανίσουν το πρώτο εξάμηνο οι εταιρίες του καταναλωτικού κλάδου και του εμπορίου που καλύπτει η Eurobank Equities, σύμφωνα με έκθεση της χρηματιστηριακής. 

Η Eurobank σημειώνει ότι οι εταιρίες του κλάδου ήταν αντιμέτωπες με ισχνή ζήτηση και αλλαγές στην καταναλωτική κουλτούρα εν μέσω πανδημίας. 

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε αλλαγές στις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα των εταιριών, αλλά και στις συστάσεις και τις τιμές-στόχους καθώς υιοθετεί και μια πιο συντηρητική προσέγγιση για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

Στο πλαίσιο αυτό, υποβαθμίζει τις συστάσεις για Coca Cola, Jumbo και Σαράντη σε hold από buy ενώ μειώνει την τιμή-στόχο για την πρώτη στα 23,5 από 26,9 ευρώ και για τη Jumbο στα 16,3 από 16,6 ευρώ. Για τη μετοχή της Σαράντης διατηρεί αμετάβλητο το στόχο στα 8,1 ευρώ. 

Παράλληλα, διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές τη μετοχή του ΟΤΕ (σύσταση buy με τιμή-στόχο στα 14,4 ευρώ) λόγω και της περιορισμένης επίπτωσης στη λειτουργία του από την πανδημία και τον ισχυρό ισολογισμό.  

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "buy" και για τον ΟΠΑΠ, μειώνοντας το στόχο στα 9,8 από 10,7 ευρώ, καθώς παρά τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις, παραμένει μια επενδυτική επιλογή με βάση το ισχυρό μέρισμα και ξεκάθαρους καταλύτες εν όψει. 

Παράλληλα, διατηρεί σύσταση "buy" και για τη Fourlis, μειώνοντας το στόχο στα 4,5 από 4,9 ευρώ. Οπως αναφέρει, παρά τα βραχυπρόθεσμα ρίσκα, αποτελεί μια ποιοτική επένδυση για τους επενδυτές που κυνηγούν τα κέρδη λόγω κυκλικής οικονομίας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v