Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda Development: Στα 11 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο η Euroxx

Το περιθώριο ανόδου του project στο Ελληνικό δεν έχει ακόμα συμπεριληφθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Στους θετικούς καταλύτες η πιθανή IPO της Lamda Malls.

Lamda Development: Στα 11 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο η Euroxx

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή της Lamda Development στα 11 ευρώ από 12,60 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Euroxx, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “overweight”.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως εκτιμά ότι η πανδημία της Covid-19 θα επηρεάσει δυσμενώς την εταιρεία το τρέχον έτος, μετά από τα ρεκόρ EBITDA που κατέγραφε από το 2014, και αναμένει πως φέτος τα καθαρά κέρδη θα περιοριστούν σε μόλις 0,4 εκατ. ευρώ, ωστόσο θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη μετά το 2020.

Για το έργο του Ελληνικού, που πλέον αποτελεί επισήμως πραγματικότητα, αναφέρει πως η Lamda Development, ως master developer και κατά 100% ιδιοκτήτρια του έργου, παραμένει το καλύτερο «όχημα» για την απόκτηση άμεσης έκθεσης στο μεγαλύτερο εγχείρημα αστικής αναγέννησης στην Ευρώπη, με συνολικό προϋπολογισμό 8 δισ. ευρώ. Επιπλέον, θεωρεί πως η χρηματοδότηση για την πρώτη φάση του έργου είναι εξασφαλισμένη.

Η Euroxx αναφέρει πως η Lamda Development εξακολουθεί να προσφέρει σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης του NAV, εκτιμώντας πως υπάρχει περιθώριο ανόδου του NAV κατά 68%, μεγάλο μέρος του οποίου θα υλοποιηθεί εντός πενταετίας.

Η χρηματιστηριακή αποτιμά τις παραδοσιακές δραστηριότητες της Lamda Development στα  612 εκατ. ευρώ, που υποδηλώνει πως στα τρέχοντα επίπεδα τιμών δεν έχει συμπεριληφθεί το περιθώριο ανόδου του project. Πέραν της μεταβίβασης των μετοχών του Ελληνικού, άλλοι θετικοί καταλύτες, σύμφωνα με την Euroxx, είναι η πιθανή IPO της Lamda Malls στο ΧΑ, κάτι που θα ενίσχυε τη ρευστότητα ή και θα δημιουργούσε περιθώριο επιστροφής στους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v