Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Στα 6,6 ευρώ η νέα μειωμένη τιμή στόχος από Euroxx

Το 2020 εκτιμάται πως θα είναι μια χρονιά σημαντικών ζημιών για την Aegean, λόγω της πανδημίας, ωστόσο η Euroxx θεωρεί πως η εταιρεία θα επιβιώσει και μάλιστα το 2021 θα σημειώσει σημαντική ανάκαμψη. Παραμένει "overweight".

Aegean: Στα 6,6 ευρώ η νέα μειωμένη τιμή στόχος από Euroxx

Σε σημαντική μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή της Aegean Airlines, στα 6,6 ευρώ από 11,2 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx, διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητη τη σύσταση “overweight” θεωρώντας πως η αεροπορική θα καταφέρει να επιβιώσει της πρωτοφανούς κρίσης.

Όπως αναφέρει, ο τουρισμός και η αεροπορία είναι οι κλάδοι που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία, λόγω των μεγάλων περιορισμών που επιβλήθηκαν και στους δυο κλάδους καθώς και της κατάρρευσης της ζήτησης για ταξίδια. Οι σημαντικές μειώσεις στους αριθμούς των επιβατών είχαν ως αποτέλεσμα ακυρώσεις πτήσεων, που με τη σειρά τους καταβαράθρωσαν τα έσοδα για τις αεροπορικές εταιρείες, αναγκάζοντας πολλές από αυτές να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα προγράμματα στήριξης υπαλλήλων ή να ζητήσουν κρατική οικονομική βοήθεια. Σύμφωνα με τους ειδήμονες της αγοράς, αυτή η κρίση είναι η χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο αεροπορικός κλάδος στην ιστορία του.

Το 2020 εκτιμάται πως θα είναι μια χρονιά σημαντικών ζημιών για την Aegean, λόγω της πανδημίας, με την Euroxx να αναμένει πως τα έσοδα της εταιρείας θα καταγράφουν πτώση 60% σε ετήσια βάση στα 523 εκατ.ευρώ, με EBITDA στα -10 εκατ. ευρώ και προ φόρων απώλειες 236 εκατ. ευρώ, και τις τελικές επιδόσεις του έτους να καθορίζονται –προφανώς- από τη ζήτηση για ταξίδια και τις επιδημιολογικές εξελίξεις του β’ εξαμήνου.

Πάντως, η Euroxx θεωρεί πως η Aegean θα επιβιώσει της κρίσεως –αποκλείοντας το ενδεχόμενο κρατικής ενίσχυσης με αντάλλαγμα το κράτος να αναλάβει μερίδιο της εταιρείας- και μάλιστα το 2021 θα σημειώσει σημαντική ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v