Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Ελκυστικό σημείο εισόδου βλέπει η Eurobank, τι εκτιμά για το μέρισμα

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι ο OΤΕ κατέβαλε σχεδόν 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους το 2020, με τις διανεμόμενες καθαρές ταμειακές ροές να εκτιμώνται υψηλότερα 20% φέτος. Αυτό μεταφράζεται σε μέρισμα ύψους 0,68 ευρώ αλλά και επαναγορές μετοχών ύψους 167 εκατ. ευρώ.

OTE: Ελκυστικό σημείο εισόδου βλέπει η Eurobank, τι εκτιμά για το μέρισμα

Τα αποτελέσματα 2020 του ΟΤΕ επιβεβαίωσαν τις ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις του OΤΕ, επισημαίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση buy και τιμή-στόχο στα 15 ευρώ

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι το 2021 αναμένεται καλύτερο, καθώς τα έσοδα από roaming αναμένεται να ανακάμψουν, σε συνδυασμό με την αύξηση των γραμμών VDSL. Η Eurobank αναμένει αύξηση εσόδων 1,6% στην Ελλάδα τόσο φέτος όσο και το 20222, με τα αναπροσαρμοσμένα EBITDAaL να αναμένονται 3% υψηλότερα φέτος. 

Οσον αγορά στο μέρισμα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι ο OΤΕ κατέβαλε σχεδόν 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους το 2020 (μέρισμα και επαναγορές ιδίων μετοχών), με τις διανεμόμενες καθαρές ταμειακές ροές να εκτιμώνται υψηλότερα 20% φέτος, στα 480 εκατ. ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε μέρισμα ύψους 0,68 ευρώ ανά μετοχή αλλά και επαναγορές ιδίων μετοχών ύψους 167 εκατ. ευρώ. 

Η Eurobank εκτιμά ότι οι αναπροσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές του OΤΕ θα υπερβούν τα 600 εκατ. ευρώ το 2022, ως αποτέλεσμα χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης, χαμηλότερης φορολογίας και υψηλότερης λειτουργικής κερδοφορίας. Αυτό μεταφράζεται σε πολύ ελκυστική διψήφια απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών. Η μερισματική απόδοση 8% του 2021 θα ενισχυθεί περαιτέρω από τα καθαρά έσοδα πώλησης της θυγατρικής στη Ρουμανία, που αναμένεται να οδηγήσει σε πρόσθετη απόδοση 3-3,5%. 

Ως εκ τούτου, καταλήγει η χρηματιστηριακή, με επιστροφές κεφαλαίων ύψους 8% το 2021 που αναμένεται να αυξηθούν στο μέλλον, τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής θεωρούνται ελκυστικό σημείο εισόδου. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v