Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Στα 19,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Piraeus Sec.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι επιχειρηματικές μονάδες της Μυτιληναίος μπορούν να αδράξουν ευκαιρίες που σχετίζονται με την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, ενώ η εταιρεία μπορεί να επωφεληθεί των παγκόσμιων τάσεων προς τη βιωσιμότητα.

Μυτιληναίος: Στα 19,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Piraeus Sec.
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 19,5 ευρώ ανά μετοχή από 14 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Piraeus Securities, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «outperform».
 
Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι επιχειρηματικές μονάδες της Mυτιληναίος μπορούν να αδράξουν ευκαιρίες που σχετίζονται με την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, ενώ η εταιρεία μπορεί να επωφεληθεί των παγκόσμιων τάσεων προς τη βιωσιμότητα.
 
Σύμφωνα με την Piraeus Securities, η Μυτιληναίος ανακοίνωσε την απόκτηση χαρτοφυλακίου 20 φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 1,48GW καθώς και έργων αποθήκευσης ενέργειας από την Egnatia Group. Η απόκτηση και ανάπτυξη νέων έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα αυξήσουν την ισχύ ΑΠΕ από τα 222 MW σήμερα στα περίπου 2,9 GW μέχρι το 2023.
 
Η Mυτιληναίος μπορεί να εκμεταλλευτεί την εμπειρία της στην κατασκευή έργων ΑΠΕ παγκοσμίως και να δημιουργήσει συνέργειες με τις επιχειρηματικές μονάδες Ανανεώσιμων και Ανάπτυξης Αποθήκευσης (RSD) και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES). Επιπλέον, η εταιρεία μπορεί να εκμεταλλευτεί τη φθηνή χρηματοδότηση και δυνητικά τη στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.  
 
Η Piraeus Securities προβλέπει σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης των EBITDA 23% από το 2020 έως το 2023 λόγω:
1.Της αύξησης των τιμών αλουμίνας και αλουμινίου εξαιτίας της επιστροφής της παγκόσμιας βιομηχανικής ζήτησης,
2.Της νέας μονάδας 826 Αεροστροβίλων Συνδυασμένου Κύκλου (CCGT), που εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το δ’ τρίμηνο του 2021 και να συμβάλλει 60-70 εκατ. ευρώ στα EBITDA ετησίως και
3.Του νέου ανεκτέλεστου των μονάδων RSD και SES που ξεπερνά το 1 δις. ευρώ και περιλαμβάνει έργα φωτοβολταϊκά, αποθήκευσης ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αυτή τη στιγμή η Mυτιληναίος διαπραγματεύεται με EV/2021 EBITDA 7.5x, που κατά την άποψη της δεν αντανακλά το μέγεθος και την προβλεπόμενη ανάπτυξη των επιχειρηματικών μονάδων Ενέργειας και Αερίου και τη δυνατότητα ανάπτυξης των επιχειρηματικών μονάδων RSD και SES.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v