Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τον πήχη για Mytilineos η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή προβλέπει συνολική απόδοση της μετοχής κατά 44,6% και τη διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές. Προβλέπει διψήφια αύξηση των EBITDA την επόμενη 5ετία. Νέος στόχος και από Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ.

Ανεβάζει τον πήχη για Mytilineos η Eurobank Equities

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος, στα 18,7 από 14,2 ευρώ δίνει η Eurobank Equities ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση buy και διατηρεί τον τίτλο στις κορυφαίες της επιλογές. 

Η τιμή-στόχος υποδηλώνει εκτιμώμενη απόδοση της μετοχής κατά 40,4%, που σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για μερισματική απόδοση 4,2% οδηγεί σε εκτιμώμενη συνολική απόδοση 44,6%.  

Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η αύξηση της δραστηριοποίησης της εισηγμένης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προσφέρει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Ειδικότερα, εκτιμά ότι η δυναμικότητα της εταιρείας στις ΑΠΕ θα προσθέσει EBITDA ύψους 180-215 εκατ. ετησίως, όταν αναπτυχθεί πλήρως ο σχεδιασμός, αποτελώντας το 33% των συνολικών λειτουργικών εσόδων της εταιρείας. 

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει μέση ετήσια αύξηση των EBITDA κατά 12% την επόμενη πενταετία. Πιο βραχυπρόθεσμα, βλέπει αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 19% φέτος και κατά 14% το 2022. 

Παρά το ράλι της μετοχής άνω του 100% από τον Μάρτιο του 2020, η μετοχή διαπραγματεύεται ακόμη με discount άνω του 15% σε σχέση με μετοχές ομοειδών εταιριών. 

Νέος στόχος και από Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ

Υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίoς στα 15 ευρώ δίνει με έκθεσή της και η Ν. Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή, μετά και την ανακοίνωση του σχεδιασμού της εισηγμένης. 

Το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμάται στο 12,4%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v