Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερη τιμή στόχο για Τέρνα Ενεργειακή από Wood

Πιστεύουμε ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το επιπλέον 1 GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία, σημειώνει ο οίκος. Σύσταση «αγορά» για τη μετοχή.

Υψηλότερη τιμή στόχο για Τέρνα Ενεργειακή από Wood

Αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Τέρνα Ενεργειακή η Wood, στα 17,6 ευρώ ή 19% υψηλότερα έναντι της προηγούμενης (14,8 ευρώ).

Παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Tέρνα Ενεργειακή ταιριάζει σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ, σημειώνει ο οίκος.

Η συνέπεια στην εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος και η λειτουργική κερδοφορία είναι οι βασικές πτυχές που καθιστούν την Tέρνα Ενεργειακή μια ελκυστική επενδυτική ιστορία κατά την άποψή μας. Η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας, όμως παρ' όλα αυτά διατηρούμε τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της Tέρνα Ενεργειακή και αυξάνουμε την τιμή-στόχο από τα 14,8 ευρώ ανά μετοχή σε 17,6 ευρώ ανά μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 43% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Πιστεύουμε ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το επιπλέον 1 GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία. Υπολογίζουμε επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2021-2026, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης, καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v