Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Στις 24/6 η αποκοπή μερίσματος €0,342/μετοχή

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε ετών από τη λήξη του τρέχοντος έτους, ήτοι έως την 31η Δεκεμβρίου 2026, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Μυτιληναίος: Στις 24/6 η αποκοπή μερίσματος €0,342/μετοχή

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Μυτιληναίος που πραγματοποιήθηκε την 15η Ιουνίου 2021, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος ανερχόμενο στο ποσό των €0,36 ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου ποσοστού 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις) και μετά την ανωτέρω παρακράτηση, το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή θα ανέρχεται τελικά σε 0,342€.

1 . Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 24 η Ιουνίου 2021 και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 1 η Ιουλίου 2021. Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» κατά την 25 η Ιουνίου 2021 (record date).

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» ως εξής:

α) Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ..

β) Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» για πέντε (5) έτη από τη λήξη του τρέχοντος έτους (δηλαδή έως την 31 η Δεκεμβρίου 2026).

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών από τη λήξη του τρέχοντος έτους, ήτοι έως την 31η Δεκεμβρίου 2026, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v