Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H AXIA Ventures Financial Advisor της Qualco στην τιτλοποίηση απαιτήσεων της ΔΕΗ

Το Πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 5 ετών, συμπεριλαμβανομένης μιας περιόδου 2 ετών όπου λειτουργεί ως ανακυκλούμενο και μίας περιόδου 3 ετών όπου θα αποπληρωθεί από το προϊόν των εισπράξεων από τις προαναφερθείσες απαιτήσεις.

H AXIA Ventures Financial Advisor της Qualco στην τιτλοποίηση απαιτήσεων της ΔΕΗ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε., ο μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της συναλλαγής τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων άνω των 90 ημερών με ονομαστικό ποσό έκδοσης περί τα €325 εκατομμύρια. Η AXIA Ventures Group ενήργησε ως Financial Advisor της Qualco S.A. σχετικά με το διορισμό της ως Sub-Servicer των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η Qualco είναι ένας έμπειρος πάροχος διαχείρισης χρέους και ένας κορυφαίος servicer στην αγορά χρηματοοικονομικής τεχνολογίας με διεθνές αποτύπωμα και πελάτες σε περισσότερες από 30 χώρες, που βοηθά οργανισμούς να προσαρμοστούν σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον πιστωτικού κινδύνου και αναξιοποίητων περιουσιακών στοιχείων.

Το χωρίς αναγωγή Πρόγραμμα στη ΔΕΗ καλύπτεται από ένα χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων από συμβάσεις ενεργών ή μη πελατών, με μία ή περισσότερες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις άνω των 90 ημερών. Το Πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 5 ετών, συμπεριλαμβανομένης μιας περιόδου 2 ετών όπου λειτουργεί ως ανακυκλούμενο και μίας περιόδου 3 ετών όπου θα αποπληρωθεί από το προϊόν των εισπράξεων από τις προαναφερθείσες απαιτήσεις.

Η Qualco ενεργεί ως Sub-Servicer του Προγράμματος, ενώ η ΔΕΗ ως Servicer. Οι επενδυτές του Προγράμματος είναι οι CarVal Investors, η Deutsche Bank AG και υπό διαχείριση κεφάλαια της PIMCO.

Αυτή η συμφωνία είναι η δεύτερη τιτλοποίηση απαιτήσεων της Εταιρείας μετά την αρχική τιτλοποίηση €260 εκατομμυρίων ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων έως και 60 ημερών. Και οι δύο τιτλοποιήσεις αποδεικνύουν την αξιοπιστία και τη στήριξη της ΔΕΗ από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Η Χριστίνα Αναγνωσταρά, Managing Director Investment Banking της AXIA δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της τιτλοποίησης ορόσημο αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της ΔΕΗ να διαφοροποιήσει την κεφαλαιακή της δομή και να ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητά της. Ο ρόλος της Qualco ως Sub-Servicer είναι καθοριστικής σημασίας δεδομένης της εξειδίκευσής της στον τομέα της ενέργειας, της καινοτόμου προσέγγισής της στις λύσεις διαχείρισης χρεών καθώς και της χρήσης κορυφαίων τεχνολογικών υποδομών για την εξυπηρέτηση χρεών. Ήταν πραγματικά ευχαρίστησή μας να είμαστε μέρος αυτής της μοναδικής συναλλαγής και να μας εμπιστευθεί τόσο η τοπική όσο και η διεθνής κοινότητα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v