Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για Ελλάκτωρ: Δεν επηρεαζόμαστε από εξώδικα

«Οι αντιδράσεις αυτές δεν αφορούν την εταιρεία, ούτε την πλήττουν, αλλά πιθανά ζητήματα των μετόχων της» υπογραμμίζουν κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχολιάζοντας το εξώδικο της Reggeborgh.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για Ελλάκτωρ: Δεν επηρεαζόμαστε από εξώδικα

«Κάθε ζήτημα το εξετάζουμε σε βάθος. Συνεχίζουμε το έργο μας κανονικά χωρίς να επηρεαζόμαστε από εξώδικα, ή ενδεχόμενες άλλες αντιδράσεις», τονίζουν κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά το εξώδικο της Reggeborgh.

To Euro2day.gr απευθύνθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ωστόσο δεν έλαβε οποιαδήποτε απάντηση.

Οι ίδιοι κύκλοι πάντως σημείωσαν ότι σε ότι αφορά την υπόθεση της Ελλάκτωρ, οι αντιδράσεις αυτές δεν αφορούν την εταιρεία, ούτε την πλήττουν, αλλά πιθανά ζητήματα των μετόχων της, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Εξώδικο της Reggeborgh προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Με επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία της προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απάντησε νωρίτερα σήμερα η Reggeborgh, στη φημολογία σχετικά με τη λήψη απόφασης περί ελέγχου της για υποτιθέμενη συντονισμένη δράση της με την Atlas, στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας.

Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση εκπροσώπων της Reggeborgh, έως αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά σχετική απόφαση της Ε.Κ., ούτε πρόσκληση παρουσίασης των νομικών της επιχειρημάτων.

Σε ενημέρωσή της, η Reggeborgh επισημαίνει ότι για τα ζητήματα συντονισμένης δράσης έχει παράσχει σαφείς απαντήσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επιμένει ότι ουδεμία τέτοια συνεργασία υφίσταται.

Συμπληρώνει ότι με τη φημολογία αυτή υφίσταται βλάβη η ίδια αλλά και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τη στιγμή που ο όμιλος ανακάμπτει μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την επάνοδό του σε κερδοφορία στο Γ’ τρίμηνο του 2021 και ότι πλήττονται οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Ως εκ τούτου, η εταιρεία διαμαρτύρεται για διακριτική και εχθρική αντιμετώπισή της -ως κοινοτικού επενδυτή στη χώρα-, κατά παράβαση του ευρωπαϊκού και ελληνικού δικαίου, και επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για τη διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων της, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε οποιαδήποτε άλλη αρμόδια δικαιοδοσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v