Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jefferies: Παραμένει αγοραστής στις εγχώριες μετοχές

Αυξημένα κέρδη ανά μετοχή τόσο φέτος όσο και το 2023 προβλέπει για τις ελληνικές εισηγμένες ο αμερικανικός οίκος. Τι εκτιμά για τα μερίσματα και τους δείκτες Ρ/Ε και P/BV.

Jefferies: Παραμένει αγοραστής στις εγχώριες μετοχές

Τη θετική της στάση για τις ελληνικές μετοχές και την Ελλάδα επαναδιατυπώνει μια ακόμη φορά η αμερικανική εταιρεία Jefferies ξεκινώντας τη νέα χρονιά, με εκτιμήσεις για αυξημένα κέρδη ανά μετοχή στην εγχώρια αγορά τόσο για φέτος όσο και το 2022.

Οι εγχώριες μετοχές, σύμφωνα με την αμερικανική Jefferies είναι διαπραγματεύσιμες με δείκτη τιμής προς κέρδη (P/E) στις 11 φορές για τους επόμενους 12 μήνες, δείκτη τιμή προς λογιστική αξία (P/BV) στις 0,95 φορές, δείκτη PEG (δείκτης τιμής προς κέρδη σταθμισμένος με την αύξηση των κερδών) στις 0,3 φορές και στις 0,2 φορές για τους επόμενους 12 και 24 μήνες, δείκτη αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων (ROE) στο 8,8% και δείκτη μερισματικής απόδοσης της τάξεως του 3,5%, αισθητά υψηλότερος από τις αναδυόμενες αγορές στο 2,7%.

Παράλληλα, η Jefferies και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FactSet, αναμένει αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών μετοχών της τάξεως του 19% για τους επόμενους 12 μήνες, και 25% για τους επόμενους 24 μήνες, επιδόσεις που συγκρίνονται ευνοϊκά τόσο σε σχέση με τις αγορές στην Ευρωζώνη, όπου τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν κινηθούν κατά 9% τόσο φέτος όσο και το 2023, αλλά και σε σχέση με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που η αύξηση θα είναι της τάξεως του 10%.

Η σημαντικότερη ωστόσο σύγκριση είναι της εγχώριας αγοράς με τις αναδυόμενες αγορές, με τους αναλυτές του οίκου να αναμένουν αύξηση των κερδών ανά μετοχή 15% και 12%, αντίστοιχα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v